Suoraan sisältöön

Presidentti Niinistö tapasi UN Womenin pääjohtajan Phumzile Mlambo-Ngcukan - Suomen tasavallan presidentti: Tiedotteet ja uutiset

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 13.4.2018

Presidentti Niinistö tapasi UN Womenin pääjohtajan Phumzile Mlambo-Ngcukan

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia
Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin pääjohtajan Phumzile Mlambo-Ngcukan perjantaina 13. huhtikuuta Mäntyniemessä

Presidentti Niinistö on UN Womenin maailmanlaajuisen HeForShe-tasa-arvoliikkeen lähettiläs. Tapaamisessa presidentti ja pääjohtaja keskustelivat erityisesti keinoista parantaa naisten ja tytttöjen asemaa kehitysmaissa. Presidentti Niinistö toi esille ajatuksensa kehitysyhteistyön tiiviimmästä koordinoinnista EU-tasolla, jotta resursseja saataisiin keskitettyä juuri naisten asemaa kohentavaan työhön. Myös HeForShe-liikkeen tulevaisuuden näkymät olivat esillä. Presidentti Niinistö pohti muun muuassa keinoja tuoda liike kansalliselle tasolle.

Pääjohtaja Mlambo-Ngcuka osallistuu Helsingissä Suomen kolmannen Naiset, rauha ja turvallisuus -toimintaohjelman julkistamistilaisuuteen, joka liittyy YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman 1325 kansalliseen toimeenpanoon. Päätöslauselma koskee naisten asemaa konflikteissa ja rauhan ja turvallisuuden edistämisessä. UN Womenilla on avainrooli sen toimeenpanossa osana YK-järjestelmää.

UN Women on YK-järjestöistä Suomen pääyhteistyökumppaneita ja Suomi kuuluu järjestön merkittävimpiin rahoittajamaihin. Suomi painottaa ulkopolitiikassaan naisten ja tyttöjen oikeuksien ja aseman vahvistamista sekä sukupuolten välisen tasa-arvon edistämistä.

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia
Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia
Tulosta

Päivitetty 13.4.2018

© Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi