Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Nuoret

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi

Nuorten asia on meidän asia

"Suomi ikääntyy ja tarvitsee nuoria tekijöitä. Samaan aikaan yli 30 000 suomalaista nuorta on kokonaan yhteiskunnan ulkopuolella." - Tasavallan presidentti virkaanastujaispuheessaanSyrjäytyminen ja toimettomuus on vakava ongelma niille suomalaisnuorille, joiden elämä on ajautunut raiteiltaan. Mutta se on ongelma myös koko yhteiskunnalle: meillä ei ole varaa hukata yhtä tulevaisuudentekijöiden ikäluokkaa.

Syrjäytyminen on ollut esillä tasavallan presidentti Sauli Niinistön puheissa ja toimissa virkaanastujaisista lähtien. Hän on esittänyt itselleen sen kysymyksen, jonka hän toivoo jokaisen suomalaisen esittävän itselleen.

”Mitä minä voin tehdä tässä asiassa?”

Syrjäytymisen ehkäiseminen vaatii monenlaisia toimia, mutta keskeistä siinä on aikuisen aito läsnäolo, kuunteleminen ja johdonmukaisuus. Sauli Niinistö toivoo saavansa tasavallan presidenttinä aikaan liikkeen, jonka ansiosta jokainen meistä voi vastata kysymykseen myöntävästi.

”Kyllä, kyllä minäkin olen jotain tehnyt.”

 

Yhdessä tekeminen on vahvuutta – Presidentti Niinistö ja rouva Haukio vierailivat Vaasassa

Yhdessä tekeminen on vahvuutta – Presidentti Niinistö ja rouva Haukio vierailivat Vaasassa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vierailivat Vaasassa torstaina 1. marraskuuta 2018. Vierailu alkoi Yrityskylästä, jonka toimintaan presidenttipari tutustui yhdessä Vaasan nuorisovaltuutettujen kanssa. Nuorisovaltuuttujen kanssa presidenttipari keskusteli ilmastonmuutoksesta, kierrätyksestä ja nuorten asioista.

Lue lisää »

 

Ryhmä Mustikka suorittanut kaikki tehtävät! – Presidentti Niinistö osallistui Suomen lasten metsäretkipäivään

Ryhmä Mustikka suorittanut kaikki tehtävät! – Presidentti Niinistö osallistui Suomen lasten metsäretkipäivään

"Sitä harvemmin tulee ajatelleeksi, miten tärkeää kaikki vihreä ja värit, mitä täällä näemme loppujen lopuksi elämälle on", tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi Keinumäen koulun oppilaille Suomen lasten metsäretkipäivänä torstaina 17. toukokuuta. Kolmatta kertaa järjestetyn päivän tavoitteena on retkeilyn lisäksi lisätä tietoa Suomen metsistä, kulttuuriperinnöstä ja eliölajistosta. Presidentti Niinistö on tapahtuman suojelija.

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö osti vappukukan

Presidentti Niinistö osti vappukukan

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osti vappukukan perjantaina perjantaina 27. huhtikuuta 2018 Mäntyniemessä. Vappukukan myivät sisarukset Elsa Vahtola, 10 ja Selma Vahtola Paraisilta. 

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö jakoi Suomen partiolaisten johtamiskoulutuksen diplomit

Presidentti Niinistö jakoi Suomen partiolaisten johtamiskoulutuksen diplomit

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö jakoi Suomen Partiolaisten Value Based Leadership -koulutuksen diplomit tiistaina 24. huhtikuuta Hanasaaren ruotsalais-suomalaisessa kulttuurikeskuksessa. VBL- koulutukseen osallistui 20–29-vuotiaita nuoria, jotka saivat oppia arvopohjaisesta johtamisesta.

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö seurasi Sotaveteraani ja minä -opetusmateriaalin käyttöä Porolahden koulussa. 

Presidentti Niinistö seurasi Sotaveteraani ja minä -opetusmateriaalin käyttöä Porolahden koulussa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili Helsingissä Porolahden koululla 4. joulukuuta 2017 seuraamassa, miten tietoutta sodasta ja veteraaneista siirretään seuraaville sukupolville. Sotaveteraaniliiton opetuspaketti juhlistaa osaltaan tänä vuonna 60 vuotta täyttävän liiton toimintaa. Opetusta olivat seuraamassa myös sotaveteraani, opetusneuvos Antti Henttonen ja sotaveteraani Veera Iivonen. 

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö HeforShe-tilaisuudessa: ”Olen sitoutunut tekemään maailmasta paremman paikan naisille ja tytöille”

Presidentti Niinistö HeforShe-tilaisuudessa

YK:n tasa-arvojärjestö UN Women julkaisi tasa-arvoraportin HeForShe-aloitteen kolmevuotispäivänä keskiviikkona 20. syyskuuta 2017 New Yorkissa. ”Tänään juhlistamme HeForShe-aloitteen saavutuksia”, presidentti Niinistö sanoi ja kiitti UN Womenia korvaamattomasta työstä naisten ja tyttöjen oikeuksien vahvistamiseksi.

Lue lisää »

 

Suomen Partiolaisten hallitus tapasi presidentti Niinistön

Partiolaiset

Presidentti Sauli Niinistö tapasi Suomen Partiolaiset ry:n hallituksen jäsenet Kultarannassa 29. kesäkuuta 2017."Partio on ehkä monipuolisin harrastusjärjestö Suomessa”, presidentti totesi hallituksen jäseniltä saamansa partiohuivi kaulassaan.

Lue lisää »

 

Suomi 100: Kannustusstipendit jaetaan sadalle kannustusryhmälle

Kannustusstipendi

Suomi 100 -juhlavuonna jaetaan sadassa koulussa sadan euron kannustusstipendit oppilasryhmille, jotka ovat omalla toiminnallaan vähentäneet kiusaamista ja toimineet erityisen kannustavasti toisia kohtaan. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö avasi #kannustusryhmä-kampanjan maaliskuussa. Hankkeen tavoitteena on nostaa esiin, tehdä tunnetuksi ja saattaa käyttöön hyväksi koettuja kannustamisen keinoja, joilla kiusaamista on saatu vähennettyä.

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö tapasi Valtion nuorisoneuvoston edustajia ja vastaanotti Nuorisobarometrin

Presidentti Niinistö tapasi Valtion nuorisoneuvoston edustajia

Presidentti Niinistö tapasi Valtion nuorisoneuvoston edustajia keskiviikkona 22. maaliskuuta Mäntyniemessä. Nuorisoneuvoston edustajat luovuttivat tapaamisen aluksi uusimman, vuoden 2016 Nuorisobarometrin. Nuorisobarometrissa tutkitaan 15-29 –vuotiaiden Suomessa asuvien nuorten arvoja ja asenteita. 

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö, Diandra ja Robin käynnistivät #kannustusryhmä-kampanjan kiusaamisen vähentämiseksi 

Presidentti Niinistö, Diandra ja Robin käynnistivät kannustusryhmä-kampanjan

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö käynnisti yhdessä Diandran ja Robinin kanssa #kannustusryhmä-kampanjan 14. maaliskuuta 2017. Kampanjan tavoite on nostaa esiin, tehdä tunnetuksi ja saattaa käyttöön hyväksi koettuja kannustamisen keinoja, jotka saavat kiusaamisen loppumaan. 

Lue lisää »

 

Suomi 100: Presidentti Niinistö Kymenlaaksossa: Suomalaisen kulttuurin päivä Haminassa ja Kotkassa

Presidentti Niinistö Kymenlaaksossa: Suomalaisen kulttuurin päivä Haminassa ja Kotkassa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili tiistaina 28. helmikuuta 2017 Kymenlaaksossa Kotkassa ja Haminassa. Suomalaisen kulttuurin päivän eli Kalevalan päivän johdosta presidentti Niinistön ohjelmassa oli kulttuuri ja erityisesti lastenkulttuuri.

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö tapasi Eurooppanuorten edustajia

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Presidentti ja Eurooppanuoret keskustelivat tapaamisessa Euroopan unionista  ja  Euroopan tulevaisuudesta. Eurooppanuorten hallituksen puheenjohtaja Tuomas Tikkanen totesi, että Euroopassa nyt vallitsevan tilanteen uhri on avoimuus ja tällaista kehitystä vastaan on tehtävä työtä.

Lue lisää »

 

Suomi 100: Presidenttipari Inarissa ja Tervolassa: Hymyileviä kasvoja ja tiiviimpää yhteistyötä

Suomi 100: Presidenttipari Inarissa ja Tervolassa: Hymyileviä kasvoja ja tiiviimpää yhteistyötä

”Aloitamme juhlavuoden maakuntavierailujen sarjan täältä Lapista, Inarista. Teemme sen hyvin mielellämme – siis lähteä etäältä, mutta kuitenkin niin läheltä. En muista nähneeni missään niin paljon hymyileviä kasvoja kuin täällä tänään”, tasavallan presidentti Sauli Niinistö totesi vieraillessaan Saamelaismuseo ja luontokeskus Siidassa maanantaina 6. helmikuuta 2017 Inarissa. 

Lue lisää »

 

Nuorisokuoro Sympaatti toi musiikkitervehdyksen Mäntyniemeen 

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Nuorisokuoro Sympaatti toi tasavallan presidentti Sauli Niinistölle ja rouva Jenni Haukiolle Suomen musiikkioppilaitosten liiton musiikkitervehdyksen suomalaisen musiikin päivänä 8. joulukuuta.

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö: Koulutetut tytöt oppivat ottamaan elämänsä haltuun

Presidentti Niinistö: Koulutetut tytöt oppivat ottamaan elämänsä haltuun

”Koulutetut tytöt eivät opi ainoastaan lukemaan ja kirjoittamaan vaan myös ottamaan oman elämänsä haltuun. Heistä kasvaa naisia ja äitejä, jotka pelastavat perheensä köyhyydeltä. Tämä puolestaan voimaannuttaa heidän lapsiaan viemään kehitystä eteenpäin”, tasavallan presidentti Sauli Niinistö painotti avatessaan Tyttöjen oikeus koulutukseen -seminaarin tiistaina 11. lokakuuta Helsingissä.

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö YK:n siirtolaiskokouksessa: Naisten ja lasten oikeuksiin kiinnitettävä erityistä huomiota 

Presidentti Niinistö YK:n siirtolaiskokouksessa: Naisten ja lasten oikeuksiin kiinnitettävä erityistä huomiota 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui 19. syyskuuta New Yorkissa YK:n yleiskokouksen yhteydessä pidettyyn korkean tason kokoukseen, jossa käsiteltiin pakolaisten ja siirtolaisten laajamittaisia muuttovirtoja. Puheenvuorossaan presidentti Niinistö korosti kolmea asiaa: pakolaisnaisten ja lasten oikeuksien toteutumista, tarvetta pureutua pakolaisuuden taustalla oleviin syihin sekä sen muistamista, ettei siirtolaisuus ole pelkkä taakka, vaan myös resurssi, jota ei ole varaa hukata.

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö kannusti nuoria aktiivisuuteen

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili keskiviikkona 24. helmikuuta nuorille suunnatun Ohjaamo-toiminnan avajaisissa Helsingissä.Presidentti Niinistö keskusteli tilaisuudessa nuorten kanssa. Nuoria puhuttivat erityisesti työllistämismahdollisuudet, Suomen taloustilanne sekä ajatukset tulevaisuudesta. Presidentti pohti nuorten kanssa, kuinka oma aktiivisuus voisi olla avuksi, kun nuoret pohtivat sopivia keinoja niin työnhakuun kuin toistensa auttamiseen.

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö tapasi Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry:n edustajia

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry:n edustajia Presidentinlinnassa 11. helmikuuta. Opiskelijat esittelivät niin järjestönsä kuin ammatillisen koulutuksen ajankohtaisia kysymyksiä. Keskusteluissa OSKU:n kanssa olivat esillä mm. ammatillisen koulutuksen uudistukset sekä säästöjen ja leikkausten vaikutukset ammattiin opiskelijoiden arkeen.

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö vieraili Maahanmuuttajanuorten tuki ry:n vaikuttajaillassa

Presidentti Niinistö vieraili Maahanmuuttajanuorten tuki ry:n vaikuttajaillassa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili R3 Maahanmuuttajanuorten tuki ry:n vaikuttajaillassa tiistaina 9. helmikuuta. Opiskelu, asuminen, työ, nuorten vaikuttamismahdollisuudet ja kotouttaminen olivat esillä keskustelutilaisuudessa nuorten ja toiminnassa mukana olevien kanssa

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö tutustui lasten koodikouluun

Presidentti Niinistö tutustui lasten koodikouluun

"Tämä onkin jännää hommaa", tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi opetellessaan koodauksen ensiaskeleita Helsingin Kirjasto 10:ssa tiistaina 19. tammikuuta. Presidentti ei ollut ainoa innokas koodaaja, sillä meneillään oli lasten koodikoulu, jossa 4-9-vuotiaat tutustuivat ohjelmointiin yhdessä huoltajan kanssa. Koodauksen harjoittelun lomassa presidentti kiersi tutustumassa muihin koodikoululaisiin.

Lue lisää »

 

Koulutusta ja aaltoenergiaa - presidentti Niinistö vieraili Keski-Uudellamaalla

Koulutusta ja aaltoenergiaa - presidentti Niinistö vieraili Keski-Uudellamaalla

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili keskiviikkona 18. marraskuuta Keravalla, Tuusulassa ja Järvenpäässä. Ohjelma alkoi Keravalta Savion koululta, jossa presidentti Niinistö tutustui koulutuksellista tasa-arvoa edistävään Tasku-ohjelmaan sekä opetukseen ja oppilaisiin. Presidentti tapasi myös kaupungin johtoa.

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö vieraili Kainuussa

Presidentti Niinistö vieraili Kainuussa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili 28.–29. lokakuuta Kainuussa. Vierailu alkoi Kajaanista, jossa presidentti Niinistö tutustui Kainuun ammattioppilaitokseen ja Terrafamen kaivokseen Talvivaarassa. Presidentti tapasi myös kansalaisia Kajaanin Raatihuoneen torilla. Toisena päivänä matka jatkui Sotkamoon, Suomussalmelle ja Puolangalle.

Lue lisää »

 

Presidentti ​Niinistö ja Nuoret Neuvonantajat keskustelivat vastuusta

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Nuoret Neuvonantajat -ryhmän torstaina 22. lokakuuta 2015. Nuorten ryhmä tapaa päättäjiä ja antaa neuvoja ja mielipiteitä valtionhallinnon eri toimijoille lasten ja nuorten asioissa. Tapaamisessa oli mukana myös lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila.

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö vieraili Hangossa

Presidentti Niinistö vieraili Hangossa

"Onko teillä aina näin kauniit kelit?" tasavallan presidentti Sauli Niinistö kysyi saapuessaan aurinkoiseen Hankoon maanantaina 17. elokuuta. Vierailu alkoi Hankoniemen koululta, jossa presidentti Niinistö oli oppilaiden tentattavana tasavallan presidentin kyselytunnilla. Iltapäivällä presidentti tutustui Helkama Veloxin polkupyörätehtaaseen ja tapasi kaupunkilaisia Itäsatamassa.

Lue lisää »

 

Presidentti N​iinistö vieraili Stafettkarnevalen-kisoissa Olympiastadionilla

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili Staffetkarneval-kisoissa Olympiastadionilla 22. toukokuuta. Staffetkarneval on ruotsinkielisten koulujen viestijuoksukilpailu ja Euroopan suurin vuosittainen koulu-urheilutapahtuma.

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö tutustui lukiolaisten turvakurssiin

Presidentti Niinistö tutustui lukiolaisten turvakurssiin

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili lukiolaisten turvakurssilla Santahaminassa lauantaina 18. huhtikuuta. 240 pääkaupunkiseudun lukiolaista osallistuu kurssin varuskuntaviikonloppuun, jonka aikana nuoret pääsevät tutustumaan puolustusvoimien toimintaan sekä harjoittelemaan mm. ensiapua ja erätaitoja. Presidentti seurasi kurssilaisten teltanpystytystä sekä keskusteli kurssille osallistuvien nuorten ja kouluttajien kanssa.

Lue lisää »

 

Koululaiset kysyivät presidentin työstä

Koululaiset kysyivät presidentin työstä

Presidentin työ ja vapaa-aika sekä Suomen ja maailman asioiden hoitaminen kiinnostivat helsinkiläisiä neljäsluokkalaisia, jotka pääsivät esittämään kysymyksiä tasavallan presidentti Sauli Niinistölle Tamminiemen museossa järjestetyllä kyselytunnilla. ”Kaikki mitä politiikassa tehdään ja puuhaillaan, siinä on yksi selvä yhteinen sävel: yrittää löytää mahdollisimman hyvää tulevaisuutta Suomelle ja suomalaisille nuorille, eli teille."

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö tutustui nuorten työpajatoimintaan ja työllistämiseen

Camilla Tarvainen opetti presidentille Omnian tekstiili- ja kädentaidon työpajassa kankaanpainantaa.

”Täällä on hyvä henki ja selvästi positiivista tulevaisuuden näkemystä nuorilla. Se on kaikkein tärkein asia”, tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi nuorten työpajalla Espoon Soukassa torstaina 5. helmikuuta. Presidentti Niinistö tutustui Espoon koulutuskuntayhtymän Omnian työpajan toimintaan yhdessä työministeri Lauri Ihalaisen kanssa.

Lue lisää »

 

Presidenttipari haastaa antamaan lapselle lukuaikaa

Lukuinto-ohjelmaan osallistuva Saana Haglund luki mielikirjaansa presidentille Mäntyniemessä joulukuussa 2014. Lukuinto-ohjelma on mukana Kirjan vuosi -hankkeessa. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii Kirjan vuosi -teemavuoden suojelijana ja haastaa puolisonsa Jenni Haukion kanssa suomalaiset antamaan lapsille lukuaikaa: ”Kirjat ja lukeminen ovat sivistyksemme ydinaluetta. Monet lapsista ja nuorista lukevat paljon, mutta yhä enemmän on myös heitä, jotka eivät lue koskaan tai vain hyvin harvoin. Siksi haastammekin kaikki suomalaiset antamaan lapselle lukuaikaa, kannustamaan häntä kirjojen äärelle."

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö tapasi MTK:n Maaseutunuoret

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi MTK:n Maaseutunuorten valiokunnan edustajia tiistaina 2. joulukuuta Mäntyniemessä. Tapaamisessa keskusteltiin muun muassa maatalousyrittäjien tulevaisuusnäkymistä. Nuoret kertoivat myös käynnissä olevasta maaseutunuorten teemavuodesta, Intohimon vuodesta.

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö tapasi SAKKI ry:n edustajia

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Suomen Ammattiin Opiskelevien Liiton SAKKI ry:n edustajia perjantaina 23. lokakuuta Mäntyniemessä. Presidentti ja opiskelijat keskustelivat ammatillisen koulutuksen yhteiskunnallisesta asemasta. Ammatillisen koulutuksen suosio on kasvanut.

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö tapasi Nuoret Neuvonantajat

Nuoret Neuvonantajat.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Nuoret Neuvonantajat -ryhmän perjantaina 3. lokakuuta 2014. Ryhmän tehtävänä on tukea lapsiasiavaltuutettua hänen työssään. Tapaamisessa oli mukana myös lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila. Eri puolilta Suomea kotoisin olevat Nuoret Neuvonantajat keskustelivat presidentti Niinistön kanssa muun muassa nuorisotyöttömyydestä, koulukiusaamisesta ja eriarvoistumisesta.

Lue lisää »

 

Tasavallan presidentti Kai Pahlman -jalkapalloturnauksen loppuottelussa

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Presidentti Sauli Niinistö potkaisi aloituspotkun ja jakoi mitalit Kai Pahlman -turnauksen finaalissa 27. heinäkuuta 2014 Veritas Stadionilla Turussa. Helteisessä säässä pelatussa finaalissa kohtasivat Helsingin jalkapalloklubi ja Tampereen Pallo-Veikot. Varsinainen peliaika päättyi tasan 1-1 ja ratkaisu venyi jatkoajan toisen puoliskon viimeisille minuuteille, jolloin TPV onnistui jälleen maalinteossa.

Lue lisää »

 

Presidenttipari vieraili palokuntanuorten suurleirillä Porissa

Kuva: Sebastian Helenius

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili puolisonsa Jenni Haukion kanssa kansainvälisellä palokuntanuorten Viksu 2014 -suurleirillä Porissa tiistaina 1. heinäkuuta. Presidenttipari tutustui leirialueeseen sekä tapasi leiriläisiä ja seurasi palokuntakoulutusta. Leirille osallistuu noin 3 000 palokuntanuorta. Kansainvälisiä vieraita on mm. Bulgariasta, Espanjasta, Saksasta, Sveitsistä, Ruotsista ja Venäjältä.

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö ​Joensuussa

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili Joensuussa tiistaina 25. helmikuuta. Vierailun aluksi presidentti Niinistö tapasi Joensuun kaupungin edustajia ja kuuli alueen ajankohtaisista asioista. Kaupungintalon jälkeen presidentti Niinistö vieraili Lyseon peruskoululla, jossa yläkoulun oppilaat pääsivät esittämään kysymyksiä presidentille. Oppilaat kysyivät mm. vaikutusvallasta, tavoitteista, vapaa-ajasta ja nuoruudesta sekä koulujen rahoituksesta.

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö jakoi kunniakirjat ko​ulujen videokilpailussa

Kuva: Kari Kuukka

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili lauantaina 25. tammikuuta opetusalan valtakunnallisilla Educa-messuilla. Presidentti Niinistö jakoi tilaisuudessa kunniakirjat ”Ihan tavallisia asioita koulussa”-videokampanjassa pärjänneille oppilaille ja opettajille. Koulut ja oppilasryhmät saivat osallistua kampanjaan lähettämällä oman videon, joista kymmenen parasta palkittiin messuilla.

Lue lisää »

 

Partiolaiset toivat adventtikalenterin Mäntyniemeen

Kuva: Aapo Rainio

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio vastaanottivat partiolaisten adventtikalenterin tiistaina 5. marraskuuta Mäntyniemessä. Kalenterin luovuttivat partionuoret Lauri Koistinen ja Milla Kajala.Partiolaiset kertoivat, että partion jäsenmäärä on noususuunnassa. Partion nykykuulumisten lisäksi presidenttipari ja partiolaiset keskustelivat omista partiomuistoista.

Lue lisää »

 

Kouluruoka, opiskelu ja kesätyöt - itähelsinkiläiset nuoret kysyivät presidentti Niinistöltä

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

"Mitkä asiat vaivasivat teitä itseänne, kun olitte nuori?" Niin kuului ensimmäinen kysymys tasavallan presidentille nuorten toimintakeskus Luupissa keskiviikkoiltana. Itä-Helsingin Kontulaan kokoontui 2. lokakuuta noin 300 nuorta kysymään ja keskustelemaan presidentin kanssa. Alkulämmittelyistä vastasi Hassan Maikal, joka ensin toivotti sekä nuoret että presidentin tervetulleiksi ja räppäsi sitten oman kappaleensa.

Lue lisää »

 

Ajankohtaista nuorista  

15.2.2017
Suomi 100: Presidentti Niinistö ja rouva Haukio Pirkanmaalla: Työllisyyttä ja taidetta
23.8.2016
Presidentti Niinistö suurlähettiläille: "Suomen sisäisen tilanteen kehitys vaikuttaa ratkaisevalla tavalla turvallisuusasemamme”
21.4.2016
Presidenttipari osti vappukukan
28.4.2015
Colorado Children’s Chorale esiintyi presidenttiparille
2.2.2015
Presidentti Niinistö ja työministeri Ihalainen tutustuvat nuorten työpajatoimintaan Espoossa
15.1.2015
Presidentti Niinistö vastaanotti HNMKY:n Aarre Lauhan mitalin
11.12.2014
Lukuintoa Mäntyniemessä
29.4.2014
Presidenttipari vastaanotti vappukukan
6.9.2013
Presidentti Niinistö Meri-Lapissa: Suomalainen työ meidät on aina nostanut
9.7.2013
Euroopan talous ja nuorten työllisyys esillä Ranskan-vierailulla
7.6.2013
Presidentti Niinistö tapasi salapoliiseja Mäntyniemessä
24.5.2013
Presidentti Niinistö avasi valmistuvien taiteilijoiden näyttelyn
21.5.2013
Presidentti Niinistö tutustui Aalto-yliopistolla tulevaisuuden yrityksiin
17.5.2013
Presidentti Niinistö tapasi SOS-Lapsikylän edustajia
16.5.2013
Nuorten arjesta kertova Hilton! -elokuva puhutti
29.1.2013
Presidentti Niinistö ja työministeri Ihalainen haastoivat työnantajat tarjoamaan nuorille töitä
27.11.2012
Presidentti Niinistö Nuorten hyväksi -kampanjan avauksessa
13.11.2012
Työ lasten ja nuorten hyväksi sai vuoden 2012 Demokratiapalkinnon
18.10.2012
Kaksi puhetta nuorten syrjäytymisestä ja työttömyydestä
16.10.2012
Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhe Väinö Tannerin Säätiön ja Tanner-Akatemian Tanner-luennolla ”Kadonneen nuoren metsästys” Säätytalolla 16.10.2012

kannustusryhmä.fi

Jokaisella meistä on mahdollisuus vaikuttaa. Jos jotakuta kiusataan, niin otamme hänet osaksi porukkaa ja kannustamme eteenpäin. Yksikin kannustus voi kantaa kauas! kannustusryhmä.fi

#kannustusryhmä

Nuoret teemasivukuva

Tasavallan presidentti ja hänen puolisonsa suojelevat työtä lasten ja nuorten hyväksi:

A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -toiminta
- #OleLuottoaikuinen-kampanja

Aseman Lapset ry:n kiusaamiseen puuttuvan K-0 -hankeen tutkimuksen julkaisutilaisuus

Cantores Minores -kuoro

C15-tyttöjen Laura Kalmari -lopputurnaus Kuopiossa 26.-29.7.2018

FC Halikon järjestämä Suomen Palloliiton valtakunnallinen jalkapalloturnaus

Helsinki Cup 2018

Lasten Päivän Säätiö

Mannerheimin lastensuojeluliitto

Nuorten Akatemia ry:n Mahis-toiminnan 20-vuotisjuhlavuosi 2018

Nuorten yleisurheilun MM-kilpailut Tampereella 10.-15.7.2018

Pelastakaa Lapset ry:n Yhtäkään lasta ei jätetä -kampanja

Punainen sulka

Seurasaaren joulupolku

Suomen 4H-liiton 90-vuotisjuhlavuosi 2018

Suomen lasten metsäretkipäivä 2018

Suomen nuorisokeskusyhdistys ry:n 25-vuotisjuhlavuosi 2018

Suomen Partiolaiset

Suomen Unicef

Turvaa Koulutie 2018 -tapahtuma

U19-poikien jalkapallon EM-lopputurnaus 16.-29.7.2018

WAU ry

Aikaisempia:

Anna mulle aikaa! (2012)

Kaikille kone -kampanja (2017)

Lastentautien tutkimussäätiö 50 vuotta (2012)

Lukiolaisten liiton #kutsumua-kampanja (2014)

Lasten liikkumisen unelmat 2017

Nou Hätä! -kampanja (2016)

Nuorten hyväksi -kampanja (2015)

Allianssin NUORI2013-kampanja

Pelastakaa Lapset -konserttikiertue (2012)

Valtakunnallinen koulurauhavuosi 2013-2014

© Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi