Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Suomi 100 -juhlavuosi

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi

Suomi 100 - itsenäisyyden juhlavuosiTasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee kaikissa Suomen 19 maakunnassa vuoden 2017 aikana. Kiertueella presidentti juhlistaa Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä. Juhlavuosi näkyy myös presidenttiparin muussa ohjelmassa.

 

Suomi 100: Kannustusstipendit jaetaan sadalle kannustusryhmälle

Kannustusstipendi

Suomi 100 -juhlavuonna jaetaan sadassa koulussa sadan euron kannustusstipendit oppilasryhmille, jotka ovat omalla toiminnallaan vähentäneet kiusaamista ja toimineet erityisen kannustavasti toisia kohtaan. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö avasi #kannustusryhmä-kampanjan maaliskuussa. Hankkeen tavoitteena on nostaa esiin, tehdä tunnetuksi ja saattaa käyttöön hyväksi koettuja kannustamisen keinoja, joilla kiusaamista on saatu vähennettyä.

Lue lisää »

 

Suomi 100: Presidentinlinnan avoimissa ovissa yli 11 000 kävijää

Ovet avautuivat Presidentinlinnassa keskiviikkona klo 10.

Yleisöllä oli mahdollisuus tutustua Presidentinlinnaan neljänä päivänä 10.–13. toukokuuta 2017. Avoimet ovet järjestettiin Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Tutustumiskierros lähti Mariankadun aulasta ja kulki Atriumin, Valtiosalin ja Peilisalin läpi Goottilaiseen saliin, jonka jälkeen yleisö sai tutustua presidentin työhuoneeseen ja Keltaiseen saliin.

Lue lisää »

 

Suomi 100: Presidentti Niinistön maakuntavierailut jatkuvat kesällä

Presidentti Niinistö kiertää tänä vuonna kaikki Suomen maakunnat itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Maakuntamatkat jatkuvat kesä- ja heinäkuussa, jolloin vuorossa ovat Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Kainuu, Pohjois-Karjala, Etelä-Savo sekä Etelä-Karjala. Kesäkuussa matka alkaa Kokkolasta ja Toholammilta, joissa presidentti tutustuu niin maakunnan luontoon kuin yritystoimintaan.

Lue lisää »

 

Suomi100: Presidenttipari korosti tasa-arvon merkitystä vierailulla Pohjois-Savossa 

Presidenttipari korosti tasa-arvon merkitystä vierailulla Pohjois-Savossa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili yhdessä puolisonsa Jenni Haukion kanssa Kuopiossa Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä 19. maaliskuuta 2017. Pohjois-Savon maakuntamatka alkoi Kuopion musiikkitalolta tasa-arvoa juhlistaneesta Naisen ääni -konsertista. 

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö ruotsalaisille vapaaehtoisille: Tunnen syvää kiitollisuutta niitä kohtaan, jotka meitä vaikeina vuosina auttoivat

Presidentti Niinistö ruotsalaisille vapaaehtoisille: Tunnen syvää kiitollisuutta heitä kohtaan, jotka meitä vaikeina vuosina auttoivat

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili talvisodan päättymispäivänä 13. maaliskuuta 2017 Tukholmassa ruotsalaisten vapaaehtoisten juhlassa. Presidentti Niinistö laski seppeleen muistomerkille Suomi-puistossa ja piti vapaaehtoisille ja muille veteraaneille kiitospuheen Suomen suurlähetystössä järjestetyllä vastaanotolla. Myös kruununprinssi Victoria, prinssi Carl Philip ja puolustusministeri Peter Hultqvist osallistuivat sekä seppeleenlaskuun että vastaanotolle.

Lue lisää »

 

Suomi 100: Presidentti Niinistö Kymenlaaksossa: Suomalaisen kulttuurin päivä Haminassa ja Kotkassa

Presidentti Niinistö Kymenlaaksossa: Suomalaisen kulttuurin päivä Haminassa ja Kotkassa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili tiistaina 28. helmikuuta 2017 Kymenlaaksossa Kotkassa ja Haminassa. Suomalaisen kulttuurin päivän eli Kalevalan päivän johdosta presidentti Niinistön ohjelmassa oli kulttuuri ja erityisesti lastenkulttuuri.

Lue lisää »

 

Suomi 100: Presidentti Niinistö Lahden MM-kisojen avajaisissa: Lahti osaa järjestää kisat ja kunnon talvenkin

Presidentti Niinistö Lahden MM-kisojen avajaisissa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili Päijät-Hämeessä 22. helmikuuta 2017. Maakuntamatkan aikana presidentti kävi Hollolassa ja Lahdessa, jossa hän myös piti puheen hiihtolajien MM-kisojen avajaisissa. Aiemmin päivällä presidentti Niinistö vieraili Luhdan pääkonttorilla ja osallistui Lahden yhteiskoulussa lukiolaisten kyselytunnille. Hollolassa presidentti tutustui paikallisen nuorisovaltuuston työhön ja tapasi kansalaisia Hollolan kirjastotorilla.

Lue lisää »

 

Suomi 100: Presidenttipari Inarissa ja Tervolassa: Hymyileviä kasvoja ja tiiviimpää yhteistyötä

Suomi 100: Presidenttipari Inarissa ja Tervolassa: Hymyileviä kasvoja ja tiiviimpää yhteistyötä

”Aloitamme juhlavuoden maakuntavierailujen sarjan täältä Lapista, Inarista. Teemme sen hyvin mielellämme – siis lähteä etäältä, mutta kuitenkin niin läheltä. En muista nähneeni missään niin paljon hymyileviä kasvoja kuin täällä tänään”, tasavallan presidentti Sauli Niinistö totesi vieraillessaan Saamelaismuseo ja luontokeskus Siidassa maanantaina 6. helmikuuta 2017 Inarissa. 

Lue lisää »

 

Presidenttipari haluaa onnitella 100 vuotta täyttäviä suomalaisia

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö haluaa puolisonsa Jenni Haukion kanssa lähettää onnittelut niille suomalaisille, jotka täyttävät 100 vuotta Suomen juhlavuoden aikana. Syntymäpäiväänsä viettävien selvittämiseksi tasavallan presidentin kanslia toivoo syntymäpäiväsankareiden, heidän omaistensa tai läheistensä ottavan yhteyttä tasavallan presidentin kansliaan.

Lue lisää »

 

Lux Helsinki valaisi myös Presidentinlinnan

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Presidentinlinna valaistiin yhdessä Kauppatorin historiallisten arvorakennusten kanssa osana valofestivaali Lux Helsinkiä 5.-9. tammikuuta 2017. Myös mm. kaupungintalon, Ruotsin suurlähetystön ja Korkeimman oikeuden palatsin fasadit valaistiin. Toteutus poimi esiin rakennusten yksityiskohtia niillä leikitellen ja muuttaen tuttua kaupunkinäkymää. Kokonaisuutta ihailtiin Kauppatorilla sijaitsevalta valokuvaustasanteelta, taustallaan valaistu Tuomiokirkko.

Lue lisää »

 

Suomi 100

Presidentin kynästä teemasivukuva

© Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi