Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Kultaranta-keskustelut

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi

Kultaranta-keskustelut

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi ulko- ja turvallisuuspoliittisen keskustelutilaisuuden Kultarannassa 19.-20.6.2016

 

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven Kultaranta-keskusteluihin

Kultaranta-keskustelut 2016

Pohjois-Euroopan turvallisuus sekä Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyö ovat pääaiheita tämän vuoden Kultaranta-keskusteluissa, jotka tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi 19.-20. kesäkuuta 2016. Tapahtumaan saapuu Ruotsin pääministeri Stefan Löfven, joka pitää puheen sunnuntaina illalla. Presidentti Niinistöllä ja pääministeri Löfvenillä on myös kahdenvälinen tapaaminen ennen keskustelujen alkua.

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö Kultarannassa: Suomi lähtee liikkeelle omistautumisella

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Kultarannassa keskusteltiin kahden päivän ajan maailman murroksesta ja epäjärjestyksestä. Kansainvälisten aiheiden lisäksi esillä olivat Suomen haasteet. ”Mitä useampi suomalainen omistautuu missä tahansa tehtävässä, sen paremmin meillä alkaa mennä”, tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi päättäessään kolmannet Kultaranta-keskustelut.

Lue lisää »

 

Kultarannassa pohdittiin, miten Suomi voittaa haasteen

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Kultaranta-keskustelujen toisessa istunnossa maanantaina 15. kesäkuuta pohdittiin Suomen haastetta - miten se on voitettavissa? Ensimmäisenä alustaneen pääministeri Juha Sipilän mukaan Suomi on yksi parhaista maista asua ja meillä on vahvuuksia: tasa-arvo, luonnonvarat, korkea koulutus ja kehittynyt teknologia. Menossa on kuitenkin yksi Suomen taloushistorian huonoimmista ajanjaksoista.

Lue lisää »

 

Maailman murros ja epäjärjestys puhutti Kultarannassa

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Kultaranta-keskustelujen ensimmäisen istunnon aiheena oli maailman murros ja uusi epäjärjestys. Ensimmäistä kertaa mukana oli myös ulkomaisia puhujavieraita: saksalainen Münchenin kansainvälisen turvallisuuskonferenssin puheenjohtaja Wolfgang Ischinger, venäläinen Kansalaisaloitteiden komitean puheenjohtaja Aleksei Kudrin ja yhdysvaltalainen Brookings-instituutin johtaja Strobe Talbott.

Lue lisää »

 

Presidentti Niinistö avasi Kultaranta-keskustelut: Kansainvälinen järjestelmä murroksen keskellä

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö avasi kolmannet Kultaranta-keskustelut sunnuntaina 14. kesäkuuta. "Kansainvälinen järjestelmä on kertakaikkisen rajun murroksen keskellä. Entisiä oletuksia siitä, miten kylmän sodan jälkeinen maailma muuttuisi, joudutaan kaikkialla tarkistamaan, ehkä eniten täällä Euroopassa", presidentti sanoi avauspuheenvuorossaan.

Lue lisää »

 

Kysymyksiä ja kommentteja Kultaranta-keskusteluihin

Kultaranta - kaavio

Kultaranta-keskustelujen teemaan liittyviä kysymyksiä ja kommentteja kerättiin etukäteen sähköpostitse ja Facebookissa. Niitä lähetettiin kaikkiaan 92 kappaletta. Ennakkoon lähetettyjä kysymyksiä hyödynnetään Kultaranta-keskustelujen aikana työryhmissä.

Lue lisää »

 

Kultaranta-keskustelut koolle kesäkuussa

Kultaranta-tunnus

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi ulko- ja turvallisuuspoliittisen keskustelutilaisuuden Kultarannassa kesäkuun puolivälissä. Kolmannet Kultaranta-keskustelut järjestetään 14.-15. kesäkuuta 2015. Keskustelua käydään niin kansainvälisen tilanteen laajemmasta kehityksestä kuin Suomen kansallisesta turvallisuudesta.

Lue lisää »

 

Kultaranta teemasivukuva

Ohjelma 2016

Kultaranta-keskustelujen ohjelma julkaistaan myöhemmin

Kultaranta-keskustelua Twitterissä

© Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi