Gå direkt till innehållet

Republiken Finlands president

Republiken Finlands President
Normal textstorlekStörre textstorlek
Nyheter, 3.12.2010

Republikens presidents hälsning på självständighetsdagen till utlandsfinländska organisationer den 6 december 2010

Tarja Kaarina HalonenFinland är en del av dagens internationaliserade värld. Vi är med i Europeiska unionen och medverkar aktivt i många internationella organisationer, bland annat i Förenta nationerna. Vårt näringsliv har i snabb takt blivit allt mer internationellt. I den globaliserade världen har de ekonomiska förutsättningarna – men också utmaningarna – ökat.

Finländarna är i dag ett rörligt folk. Man flyttar både från och till Finland i olika skeden av livet. För den unga generationen är det naturligt att tänka i internationella banor. I det aktiva skedet av arbetslivet lockas många av arbetsuppdrag utomlands för kortare etapper eller rentav permanent. Vissa människor väljer att flytta utomlands för att åtminstone under en del av året tillbringa sina pensionsdagar på annat håll.

Alla ni finländare ute i världen är i era egna sammanslutningar med och skapar en bild av Finland. Ni förmedlar också era intryck från utlandet till hemlandet och berikar på så sätt det finländska. De nätverk som ni har skapat utomlands är nyttiga. Det är viktigt för oss alla att era kontakter till Finland förblir starka.

Jag vill framföra mina varma hälsningar till er på Finlands 93:e självständighetsdag.


Tarja Halonen
Republikens president

Skriv ut
Bookmark and Share
Detta dokument

Uppdaterat 3.12.2010

© 2012 Republikens presidents kansli Mariegatan 2, 00170 Helsingfors, tel: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Information om webbplatsen   webmaster[at]tpk.fi