Gå direkt till innehållet

Republiken Finlands president: Pressmeddelanden och nyheter

Republiken Finlands President
Normal textstorlekStörre textstorlek
Nyheter, 23.1.2012

Europeiska presidenter träffas i Finland

Republikens presidents kansli
Pressmeddelande 23.1.2012

Republikens president Tarja Halonen är värdinna för en sammankomst den 10-11 februari i Helsingfors. I sammankomsten deltar presidenterna för åtta europeiska länder. Sitt deltagande har bekräftat presidenterna för Italien, Österrike, Lettland, Portugal, Tyskland, Slovenien och Ungern.

Presidenterna kommer att diskutera tre teman, det vill säga Europas styrka i den globala världen, det södra grannskapet och speciellt situationen i Nordafrika samt tolerans och hur förebygga diskriminering. I sessionen som behandlar tolerans deltar Europarådets generalsekreterare Thorbjörn Jagland som gästtalare.

Förutom arbetssessionerna på Fiskartorpet i Helsingfors ingår i presidenternas program en middag på Presidentens slott och en kryssning med isbrytaren Urho.

Blivande republikens president som väljs i presidentvalet i februari har under sammankomsten möjlighet att presentera sig för presidenterna.

En del av presidenternas gemål deltar i sammankomsten och för dem ordnas ett separat program. I programmet ingår bland annat att bekanta sig med Helsingfors som årets designhuvudstad, Musikhuset och Gallen-Kallela Museet.

Dessa informella sammankomster mellan presidenterna har ordnats sedan 2003. Senaste gång sammankomsten ordnades i Finland var år 2005.
 

Skriv ut
Bookmark and Share
Detta dokument

Uppdaterat 23.1.2012

© 2012 Republikens presidents kansli Mariegatan 2, 00170 Helsingfors, tel: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Information om webbplatsen   webmaster[at]tpk.fi