Gå direkt till innehållet

Republiken Finlands president: Presidentforumet

Republiken Finlands President
Normal textstorlekStörre textstorlek
Nyheter, 16.1.2012

De unga och framtiden är Presidentforumets tema

Republikens presidents kansli
Pressmeddelande 16.1.2012

Torsdagen den 19 januari arrangerar republikens president Tarja Halonen ett presidentforum som behandlar temat De unga och framtiden. Avsikten är att vid evenemanget diskutera hur Finland och världen ser ut ur de ungas synvinkel.

Till det 20:e Presidentforumet har inbjudits företrädare för de politiska ungdomsorganisationerna, studentorganisationerna och andra frivillig- och ungdomsorganisationer samt aktiva opinionsbildare.
Utöver president Halonen har man bett ordföranden för Finlands ungdomssamarbete Allians rf Hanna-Mari Manninen hålla ett inledningsanförande. Utvecklingschef Ville Blåfield är ordförande för forumet.

Presidentforumet kan följassom direktsändning på webbenkl. 9-12

Presidentforumet har ordnats på president Halonens initiativ sedan år 2006. Tidigare forum har fokuserat på det finländska arbetets konkurrenskraft, kunnande och innovation, utrikespolitik, äldreomsorg, Östersjön, tolerans, kommunal service, de nedtystade åren i Finlands historia, Finland i förändring, grundläggande fri- och rättigheter, sysselsättning och arbetslöshet, klimatförändringen, relationsvåld, globaliseringen och FN:s millenniemål, fredsbevarande och krishantering, det arktiska området, hållbar utveckling, kultur samt läget i Europa och världen.

 

Skriv ut
Bookmark and Share
Detta dokument

Uppdaterat 18.1.2012

© 2012 Republikens presidents kansli Mariegatan 2, 00170 Helsingfors, tel: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Information om webbplatsen   webmaster[at]tpk.fi