Gå direkt till innehållet

Republiken Finlands president: Pressmeddelanden och nyheter

Republiken Finlands President
Normal textstorlekStörre textstorlek
Nyheter, 10.2.2011

Premiärminister Putin till president Halonen: Ryssland arrangerar ett Östersjömöte nästa år

Republikens presidents kansli
Pressmeddelande 10.2.2011

Ryssland kommer att arrangera ett Östersjömöte nästa år, berättade republikens president Tarja Halonen 10.2.2011 vid det möte som arrangerades i Helsingfors på årsdagen av Östersjötoppmötet för ett år sedan. President Halonen hade föregående dag fått information om Rysslands avsikt då hon talade i telefon med premiärministern för den Ryska Federationen, Vladimir Putin. President Halonen förmedlade informationen omgående till deltagarna på toppmötets uppföljningsmöte.

Premiärminister Putin deltog också själv i mötet ”Baltic Sea Action Summit” som arrangerades i Helsingfors för ett år sedan. Mötet, som uppfattades som framgångsrikt, får således en uppföljning som ordnas av Ryssland år 2012.

I dag firas årsdagen i Helsingfors i arbetets tecken i form av ett uppföljningsmöte där deltagarna i toppmötet berättar hur åtagandena att förbättra Östersjöns tillstånd har framskridit.

Republikens president Tarja Halonen tillsammans med dåvarande statsministern Matti Vanhanen och ordförande för styrelsen för Baltic Sea Action Group -stiftelsen Ilkka Herlin var initiativtagare till mötet.

Skriv ut
Bookmark and Share
Detta dokument

Uppdaterat 10.2.2011

© 2012 Republikens presidents kansli Mariegatan 2, 00170 Helsingfors, tel: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Information om webbplatsen   webmaster[at]tpk.fi