Gå direkt till innehållet

Republiken Finlands president: Pressmeddelanden och nyheter

Republiken Finlands President
Normal textstorlekStörre textstorlek
Nyheter, 17.10.2005

President Halonen medlem i en grupp som dryftar UNCTAD:s verksamhet

Republikens president Tarja Halonen har kallats till den grupp av så kallade vise män i FN:s konferens för handel och utveckling UNCTAD, vars uppgift är att ta fram metoder för att effektivera organisationens verksamhet och verkningsfullhet. Gruppen, som bildats av UNCTAD:s generalsekreterare Supachai Panitchpakdi, utarbetar på basis av sina rekommendationer en rapport som offentliggörs på senvåren 2006.

Gruppen som består av sju personer leds av Brasiliens förre president Fernando Henrique Cardoso. Övriga medlemmar är professorn i nationalekonomi vid Columbia University Jagdish Bhagwati, före detta norska statsministern och generalsekreteraren i Världshälsoorganisationen WHO Gro Harlem Brundtland, Moçambiques förre president Joaquim Chissano, rektorn för Harvard-universitetet och Förenta staternas före detta finansminister Lawrence Summers samt Kinas före detta chefsförhandlare Long Yongtu.

UNCTAD är ett permanent FN-organ som grundades år 1964, som har till uppgift att undersöka och analysera samt dryfta förhållandet mellan internationell handel och utveckling samt att främja utvecklingsländernas integration i världsekonomin.

Pressmeddelande på UNCTADs webbsida

Skriv ut
Bookmark and Share
Detta dokument

Uppdaterat 17.10.2005

© 2012 Republikens presidents kansli Mariegatan 2, 00170 Helsingfors, tel: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Information om webbplatsen   webmaster[at]tpk.fi