Gå direkt till innehållet

Republiken Finlands president: Pressmeddelanden och nyheter

Republiken Finlands President
Normal textstorlekStörre textstorlek
Nyheter, 22.5.2000

Republikens president om gisslandramat på ön Jolo

Republikens president Tarja Halonen skrev fredagen den 19 maj 2000 ett brev till Filippinernas president Joseph Estrada med anledning av gisslandramat på ön Jolo. I sitt brev framhöll republikens president vikten av att finna en fredlig lösning på problemet så snabbt som möjligt och hon upprepade sitt stöd i fråga om EU:s tidigare löfte om hjälp till den filippinska regeringen. Dessutom krävde republikens president att en permanent humanitär kanal öppnas omedelbart för gisslan.

För att ytterligare påverka saken ringde republikens president i dag den 22 maj 2000 den filippinska utrikesministern Domingo Siazon, som republikens president känner från tidigare sammanhang. I sitt samtal med utrikesminister Siazon upprepade republikens president de ovan nämnda kraven och löftet om hjälp. Utrikesminister Siazon berättade om situationen på ön Jolo och framhöll att även den filippinska regeringens målsättning är att öppna en permanent humanitär kanal.

Republikens president Tarja Halonen och utrikesminister Domingo Siazon kom överens om att även i fortsättningen stå i direkt kontakt med varandra.

Skriv ut
Bookmark and Share
Detta dokument

Uppdaterat 30.10.2002

© 2012 Republikens presidents kansli Mariegatan 2, 00170 Helsingfors, tel: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Information om webbplatsen   webmaster[at]tpk.fi