Gå direkt till innehållet

Republiken Finlands president: Östersjön

Republiken Finlands President
Normal textstorlekStörre textstorlek
Nyheter, 1.2.2010

Stats- och regeringschefer till Östersjömöte i Helsingfors

Republikens presidents kansli
Statsrådets kommunikationsenhet
Pressmeddelande 1.2.2010

Ett Östersjömöte som hålls i Finlandiahuset den 10 februari 2010 samlar representanter på hög nivå från tio Östersjöländer till Helsingfors. Stats- och regeringschefer från sju länder har bekräftat sitt deltagande i toppmötet Baltic Sea Action Summit. I mötet deltar dessutom frivilligorganisationer och företag.

Sverige representeras av Carl XVI Gustaf och Ryssland av premiärminister Vladimir Putin. Även Lettlands president Valdis Zatlers och Litauens president Dalia Grybauskaite samt Estlands premiärminister Andrus Ansip, Norges statsminister Jens Stoltenberg och Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen anländer till Helsingfors.

Tysklands jordbruksminister Ilse Aigner, Polens vice premiärminister Waldemar Pawlak och Johannes Hahn, som nominerats till kommissionär med ansvar för regionalpolitik har bekräftat sitt deltagande.

Baltic Sea Action Summit är ett gemensamt initiativ av republikens president Tarja Halonen, statsminister Matti Vanhanen och Baltic Sea Action Group. Syftet är att sammanföra offentliga och privata Östersjöaktörer och aktörer inom den tredje sektorn, som har förbundit sig till konkreta handlingar för att rädda Östersjön. Vid toppmötet kommer representanterna för de olika instanserna att söka lösningar för att rädda Östersjön och att presentera sina egna åtaganden, vilka redan uppgår till över hundra.

Ytterligare information on toppmötet finns på adressen www.bsas.fi.

Skriv ut
Bookmark and Share
Detta dokument

Uppdaterat 5.2.2010

© 2012 Republikens presidents kansli Mariegatan 2, 00170 Helsingfors, tel: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Information om webbplatsen   webmaster[at]tpk.fi