Gå direkt till innehållet

Republiken Finlands president: Pressmeddelanden och nyheter

Republiken Finlands President
Normal textstorlekStörre textstorlek
Nyheter, 19.2.2009

President Halonen träffar ordföranden för FN:s generalförsamling

Republikens presidents kansli Pressmeddelande 19.2.2009

Republikens president Tarja Halonen träffar ordföranden för FN:s generalförsamling, Miguel d’Escoto Brockmann, måndagen den 23 februari på Talludden. Diskussionerna kommer särskilt att gälla finanskrisen och de globala konsekvenserna av den.

Ordförande d’Escoto tillsatte i oktober en högt kvalificerad expertgrupp med uppgift att bedöma det internationella finansieringssystemet. Gruppens slutrapport blir färdig på våren. Gruppen leds av nobelpristagaren Joseph Stiglitz, som också var medlem av Världskommissionen för globaliseringens sociala dimension, tillsatt av Internationella arbetsorganisationen ILO. President Halonen var en av ordförandena för världskommissionen.

Ordförande d’Escoto anländer till Finland från Damaskus. I Finland träffar han president Halonen, och reser efter det vidare till Peking, Manama, Geneve, Teheran och London.

Miguel d’Escoto är ordförande för FN:s 63:e generalförsamling. Han inledde sitt arbete i september. Nicaraguanske d’Escoto var länge utrikesminister i sitt land och är fortfarande utrikespolitisk rådgivare åt president Daniel Ortega.

Skriv ut
Bookmark and Share
Detta dokument

Uppdaterat 19.2.2009

© 2012 Republikens presidents kansli Mariegatan 2, 00170 Helsingfors, tel: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Information om webbplatsen   webmaster[at]tpk.fi