Gå direkt till innehållet

Republiken Finlands president: Pressmeddelanden och nyheter

Republiken Finlands President
Normal textstorlekStörre textstorlek
Nyheter, 16.3.2011

Hållbar utveckling tema för Presidentforumet

Republikens presidents kansli
Pressmeddelande 16.3.2011

Tisdagen den 22 mars arrangeras Presidentforum XVII på Presidentens slott. Temat för forumet är hållbar utveckling.

De växande miljöproblemen och svårigheterna att nå FN:s millenniemål visar att det krävs nya sätt att behandla sådana globala utmaningar som till exempel klimatförändringen. Republikens president Tarja Halonen kallades i augusti 2010 till medordförande för FN:s högnivåpanel för global hållbarhet. Panelens huvudmål är att forma en ny vision för hållbar tillväxt och att rekommendera åtgärder för att uppnå målet.

Utöver republikens president kommer anföranden att hållas av miljöminister Paula Lehtomäki, äldre forskare Antti Kasvio och styrelseordförande, professor Helena Ranta. Forumets ordförande är redaktör Tarmo Ropponen.

Till forumet har inbjudits deltagare från samhällets olika sektorer, bland annat riksdagsledamöter, forskare och företrädare för olika organisationer.

Rundradion sänder Presidentforumet som direktsändning på Internet och ett sammandrag i TV1 samma dag klockan 15.50–16.50.

Presidentforumet har ordnats sedan år 2006. Tidigare forum har fokuserat på det finländska arbetets konkurrenskraft, kunnande och innovation, utrikespolitik, äldreomsorg, Östersjön, tolerans, kommunal service, de nedtystade åren i Finlands historia, Finland i förändring, grundläggande fri- och rättigheter, sysselsättning och arbetslöshet, klimatförändringen, relationsvåld, globaliseringen och FN:s millenniemål, fredsbevarande och krishantering samt de arktiska områdena.

Skriv ut
Bookmark and Share
Detta dokument

Uppdaterat 16.3.2011

© 2012 Republikens presidents kansli Mariegatan 2, 00170 Helsingfors, tel: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Information om webbplatsen   webmaster[at]tpk.fi