Gå direkt till innehållet

Republiken Finlands president: Pressmeddelanden och nyheter

Republiken Finlands President
Normal textstorlekStörre textstorlek
Nyheter, 1.12.2008

Baltic Development Forums Östersjöpris till president Halonen

Republikens presidents kansli Pressmeddelande 1.12.2008


Sveriges utrikesminister Carl Bildt (t.v.) , president Halonen, Swedbanks styrelseordförande Carl Eric Stålberg and
Baltic Development Forums ordförande Uffe Ellemann-Jensen. Bild: Hasse Ferrold

Baltic Development Forums Östersjöpris har tilldelats republikens president Tarja Halonen. President Halonen tog emot priset måndagen den 1 december 2008 i Malmö. ”Östersjöområdet behöver orädda individer som tror på att de genom eget livslångt engagemang kan göra området starkare, bättre och mer hållbart”, sade verkställande direktören i Swedbank Jan Lidén.

I prismotiveringen prisades president Halonen för sitt långvariga arbete för Östersjöområdet. I motiveringen noterades också särskilt det brev som president Halonen tillsammans med statsminister Vanhanen i början av året sände till Östersjöstaternas statsöverhuvud. I brevet fäste presidenten och statsministern uppmärksamhet vid Östersjöns tillstånd och inbjöd länderna i området till samarbete.

Baltic Development Forums Östersjöpris ges för särskilda förtjänster i utvecklandet av Östersjöområdet. De är andra gången priset delas ut.

Vid forumets kvällsevenemang höll president Halonen ett tal om skyddet av Östersjön och om det ekonomiska och kulturella samarbetet i området.

Baltic Development Forum är ett samarbetsnät som samlar städer i Östersjöländerna samt företag, investerare och organisationer inom affärslivet som är verksamma i Östersjöländerna. Danmarks förre statsminister Uffe Ellemann-Jensen är ordförande för forumet.

Baltic Development Forum

Skriv ut
Bookmark and Share
Detta dokument

Uppdaterat 20.12.2008

© 2012 Republikens presidents kansli Mariegatan 2, 00170 Helsingfors, tel: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Information om webbplatsen   webmaster[at]tpk.fi