Gå direkt till innehållet

Republiken Finlands president: Pressmeddelanden och nyheter

Republiken Finlands President
Normal textstorlekStörre textstorlek
Nyheter, 7.12.2004

Festmottagningen på självständighetsdagen den 6 december 2004

Republikens president Tarja Halonen och doktor Pentti Arajärvi anordnade den 6 december 2004 den traditionella festmottagningen på självständighetsdagen i Presidentens slott. Till mottagningen hade i likhet med tidigare år inbjudits statsrådets medlemmar, riksdagsledamöterna, Finlands företrädare i Europaparlamentet, företrädare för de högsta statstjänstemännen samt den i Finland ackrediterade diplomatkåren. Bland de inbjudna gästerna fanns också finländare som har utmärkt sig på olika sätt och personer som republikens president och doktor Arajärvi har träffat under året.


Foto: Lehtikuva

Trakteringen vid festmottagningen följde det traditionella buffékonceptet. På kaffeborden fanns bl.a. smörgåstårtor, pastejer och annat salt tilltugg samt söta kakor och småbröd. Dryckerna bestod av rättvisemärkt kaffe och ekologiskt te samt Slottets bål och vin, öl och läskedrycker. I trakteringen gynnades inhemsk närodlad mat och ekologiskt odlade produkter. Blomsterarrangemangen bestod till stor del av blommor som är odlade på republikens presidents sommarresidens Gullranda.

Gardets Musikkår svarade för bakgrundsmusiken under välkomstceremonin och, senare på kvällen, för dansmusiken i Rikssalen. Kvällens kapellmästare var försvarsmaktens överkapellmästare, musiköverstelöjtnant Harri Saksa och Gardets Musikkårs kapellmästare, musikmajor Elias Seppälä, samt musikmajor Raine Ampuja. Combo-ensemblen inom Gardets Musikkår uppträdde i Rikssalen från och med ca kl. 21.45.

I Slottets tredje våning framfördes på samma sätt som under de senaste åren lättare musik i Gula salen från och med ca kl. 21.30. I år hade Verneri och Ilmari Pohjola samlat ett musikband som spelade jazz musik.

Skriv ut
Bookmark and Share
Detta dokument

Uppdaterat 13.5.2005

© 2012 Republikens presidents kansli Mariegatan 2, 00170 Helsingfors, tel: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Information om webbplatsen   webmaster[at]tpk.fi