Gå direkt till innehållet

Republiken Finlands president: Pressmeddelanden och nyheter

Republiken Finlands President
Normal textstorlekStörre textstorlek
Nyheter, 20.2.2009

President Halonen besöker Kymmenedalen

Republikens presidents kansli Pressmeddelande 20.2.2009

Republikens president Tarja Halonen och doktor Pentti Arajärvi besöker Kymmenedalen den 25-26 februari 2009. I programmet ingår ett inspektionsbesök vid Uttis Jägarregemente onsdagen den 25 februari. Resan fortsätter torsdagen den 26 februari som landskapsresa.

Under inspektionsbesöket i Uttis förevisas specialjägarbataljonens, helikopterbataljonens och stödkompaniets verksamhet, materiel och utbildning för presidenten. Försvarsmaktens kommendör amiral Juhani Kaskeala deltar i inspektionsbesöket, och värd är kommendören för Uttis Jägarregemente, överste Kim Mattsson.

Från Uttis fortsätter president Halonen till Kouvola, där hon torsdagen den 26 februari träffar stadens ledning och informerar sig om kommunsammanslagningarna och kommun- och servicestrukturreformen i regionen. President Halonen besöker också UPM:s pappers- och cellulosafabrik Kymi paperi- ja sellutehdas, där hon bekantar sig med fabrikens verksamhet och med omstruktureringen och omställningsskyddet i branschen.

Landskapsresan i Kymmenedalen avslutas med ett besök i Kotka, där president Halonen och doktor Arajärvi bekantar sig med havscentret Vellamo.

Skriv ut
Bookmark and Share
Detta dokument

Uppdaterat 20.2.2009

© 2012 Republikens presidents kansli Mariegatan 2, 00170 Helsingfors, tel: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Information om webbplatsen   webmaster[at]tpk.fi