Verkkosivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta. Lain mukaan julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia eli kaikilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet käyttää verkkopalveluja.

Tämä on tasavallan presidentin kanslian saavutettavuusseloste, joka koskee verkkosivustoa presidentti.fi.

Seloste on laadittu 22.9.2020 ja sitä on päivitetty 15.2.2024. Sivuston saavutettavuuden on arvioinut tasavallan presidentin kanslia yhteistyössä sivuston teknisen toimittajan kanssa elokuussa 2023.

Presidentti.fi-sivuston saavutettavuuden tila

Presidentti.fi-sivusto täyttää osittain Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 -kriteeristössä esitettyjen vaatimusten tasot A ja AA. Digipalvelulaki velvoittaa täyttämään kaikki A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit.

Saavutettavuuspuutteet ja niiden korjaaminen

Sivustollamme on ei-saavutettavaa sisältöä, jota koko ajan kehitetään saavutettavaksi.

Puutteita on havaittu seuraavissa osioissa:

  • Yksittäiset pdf-tiedostot
  • Muutama kolmannen osapuolen palvelu, kuten tapahtumakalenterin hakulomakkeen päivämääräosio ja osa kuvagallerian toiminnoista (pikkukuvien tekstivastineet)

Verkkosivustomme teknistä saavutettavuutta kehitetään jatkuvasti.

Sivustolla on sisältöjä, joita lainsäädännön vaatimukset eivät koske. Tällaisia sisältöjä ovat esimerkiksi ennen 23.9.2020 julkaistut videot, joita ei ole tekstitetty.

Palaute ja yhteystiedot

Otamme mielellämme vastaan huomioita ja parannusehdotuksia sivuston saavutettavuudesta. Voit lähettää palautteesi sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@tpk.fi. Vastaamme palautteeseen 14 päivän sisällä.

Mikäli tarvitsemasi tieto ei ole saavutettavassa muodossa verkkosivuillamme, voit lähettää meille pyynnön sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@tpk.fi. Vastaamme kyselyyn 14 päivän sisällä. Jos pyyntö koskee laajaa sisältöä, voimme jatkaa vastausaikaa enintään kahdella viikolla.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Jos huomaat sivustollamme saavutettavuusongelmia ja et ole tyytyväinen antamaamme vastaukseen, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten noudattamista Suomessa. Sivustolla ohjeistetaan ilmoituksen tekemisessä ja kerrotaan, miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero (vaihde) 0295 016 000