Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhe Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisoissa 1.3.2015 Falunissa

Olemme saaneet viettää täällä Falunissa hienoa hiihtourheilun juhlaa. Olette perinteiseen ruotsalaiseen vieraanvaraiseen tapaanne järjestäneet jälleen kerran upeat maailmanmestaruuskisat.

Meille suomalaisille hiihto on kansallisen urheilumme kivijalka. Pohjoismaiset hiihtolajit ovat mitaleilla mitattuna maamme menestynein laji.  Siksi on hienoa, että maamme juhliessa 100-vuotista itsenäisyyttä vuonna 2017 Lahti saa isännöidä seitsemännen kerran Pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailuja. Kilpailut tulevat olemaan yksi juhlavuotemme päätapahtumista. Uskon, että saamme kokea kisapäivien aikana unohtumattoman elämyksen ja tunnelman, kuten täälläkin nyt päättyvissä kisoissa.

Haluamme tarjota sekä urheilijoille että katsojille urheilukilpailut, jossa näkyvät kaikki huippu-urheilun kunnioitetut perinteet. Kisayleisölle tulemme tarjoamaan
moitteettomasti järjestetyt huippu-urheilukisat, joissa kaikki nykyaikaisiin menetelmiin perustuvat suoritusten seuraamiskeinot ovat käytössä. Samalla haluamme niiden, joille huippu-urheilusuoritukset eivät ole henki ja elämä, viihtyvän myös lämminhenkisessä talvikarnevaalissa. Sekä vapaasti että perinteisesti.

Teille urheilijoille annamme mahdollisuuden keskittyä suorituksiinne rauhassa. Haluamme teidän nauttivan kisatunnelmasta niin, että voitte rentoutua kaikkialla muualla paitsi itse kilpailussa.

Toivotan koko kansainvälisen hiihtoyhteisön tervetulleeksi Lahteen vuonna 2017. Me suomalaiset olemme ylpeitä siitä, että saamme toimia kilpailujen järjestäjinä.