President Niinistö hejade på och tackade OS-idrottarna på Finlands mottagning

(Foto till vänster) President Niinistö fick en bastustäva och bastuskopa som present av idrottarna. Foto: Jon Norppa/Republikens presidents kansli. (Foto till höger)
Mira Potkonen, bronsmedaljör i boxning berättar om stämningen i OS-byn.

(Foto till vänster) President Niinistö fick en bastustäva och bastuskopa som present av idrottarna. Foto: Jon Norppa/Republikens presidents kansli. (Foto till höger) Mira Potkonen, bronsmedaljör i boxning berättar om stämningen i OS-byn.

Republikens president Sauli Niinistö deltog över video i Finlands mottagning under Olympiska spelen i Tokyo fredagen den 6 augusti 2021.

President Niinistö sade att OS-truppen gett finländarna spänning, god stämning och oförglömliga stunder – och en liten andningspaus i det allt sämre coronaläget. ”Jag har med andra ord god anledning att på alla finländares vägnar tacka och gratulera er till era fina presentationer, som inte är slut än”.

Mottagningen arrangerades av Finlands Olympiska kommitté och Finlands ambassad i Tokyo. Bland deltagarna fanns bland annat bronsmedaljören i simning Matti Mattsson, bronsmedaljören i boxning Mira Potkonen, stavhopparen Wilma Murto, höjdhopparen Ella Junnila, mångkamparen Maria Huntington och spjutkastaren Lassi Etelätalo. President Niinistö framförde också varma gratulationer till Emma Terho, som har valts till ordförande för Internationella olympiska kommitténs idrottarkommission.

Idrottarna överlämnade en bastustäva och bastuskopa till president Niinistö som present. Stävan har graverats med OS-truppens slogan ”Löylyä kiukaalle”.