President Niinistö hissade flaggan på Talludden för att fira försvarets fanfest

Försvarsmaktens överbefälhavare, republikens president Sauli Niinistö öppnade firandet av dagen för försvarets fanfest genom att hissa flaggan på Talludden torsdagen den 4 juni 2020.

Foto: Juhani Kandell/Republikens presidents kansli

På evenemanget uppträdde en ensemble från Gardets musikkår med Pasi-Heikki Mikkola som dirigent och studentkören Ylioppilaskunnan Laulajat under ledning av dirigent Pasi Hyökki.

Dagen för försvarets fanfest firas i år med nytt program. En underhållningskonsert med Flottans musikkår sänds från kulturcentret Logomo i Åbo. Konserten kan följas på Yles kanaler. I Helsingfors lägger kommendören för försvarsmakten, general Timo Kivinen ned kransar vid Hjältekorset och marskalk Mannerheims grav på Sandudds begravningsplats.

Under dagen utför Flygvapnet överflygningar med Hornet- och Hawkplan på flera orter på olika håll i Finland. I Helsingfors ses dessutom en flyguppvisning med flygvapnets officiella avdelning för avancerad flygning Midnight Hawks. Dagen för försvarets fanfest uppmärksammas också med lokala evenemang runt om i Finland.

Video