Republikens presidents internationaliseringspris till Supermetrics, Harvia och Lojer

Republikens president Sauli Niinistö delade ut internationaliseringspriserna för 2020 fredagen den 27 november.

Supermetrics Oy, som fokuserar på uppföljning av webbmarknadsföring, belönades som årets nya företag. Som tillväxtföretag belönades bastu- och spabolaget Harvia Oy samt Nordens största tillverkare av sjukhus- och omvårdnadsmöbler Lojer Group Oy. Centrala kriterier i år var internationell tillväxt trots det undantagstillstånd som orsakats av coronaviruset, konkurrenskraftig och lönsam verksamhet samt etisk och ekologisk hållbarhet.

President Niinistö talade vid prisutdelningen som ordnades på distans och gratulerade pristagarna varmt. ”Förutom att ni gör ett viktigt och centralt arbete för ert eget företag, sprider ni också ett fint budskap om Finland till världen”, konstaterade han.

Republikens presidents internationaliseringspris delades ut för 53:e gången. Priset är ett erkännande som årligen beviljas finländska, internationellt framgångsrika företag och sammanslutningar som verkar bakom dem. Team Finland-nätverkets aktörer har sedan år 2015 lagt fram ett förslag till presidenten om belöningsvärda företag och sammanslutningar.