Skulpturutställningen på Gullranda visar djurmotiv som representerar den inhemska skulpturen

Foto:  Jon Norppa/Republikens presidents kansli

Foto: Jon Norppa/Republikens presidents kansli

I parken på republikens presidents sommarresidens Gullranda visas i sommar den inhemska skulpturens djurmotiv från början av förra seklet till nutid.

Djur hör till de mest traditionella motiven inom bildkonsten. I verken som hör till utställningen Möten är djuren avbildade som människans hjälp, glädje, som rovdjur och även som sagolika mellanting mellan människa och djur. Konstnärerna som deltar i utställningen är Emil Cedercreutz, Timo Heino, Viktor Jansson, Matti Kalkamo, Veikko Myller, Jussi Mäntynen, Taru Mäntynen, Pirkko Nukari, Heli Ryhänen och Jenni Tieaho.

Utställningen har ordnats i samarbete med Kordelins stiftelse och kurator är filosofie magister Tapani Pennanen.

I sommar är parken och skulpturutställningen på Gullranda öppna för allmänheten fredagar klockan 18–20. Visit Naantali ordnar dessutom guidade rundvandringar i parkområdet från och med den 8 juni. Mer information om de guidade rundvandringarna och om avvikande öppettider finns på webbplatsen Visit Naantali. Parken är öppen och de guidade rundvandringarna ordnas med beaktande av de gällande coronabegränsningarna och rekommendationerna.