Finland 100 år: President Niinistö besöker Egentliga Tavastland

Republikens presidents kansli
Pressmeddelande 53/2017
26.9.2017

Republikens president Sauli Niinistö besöker Egentliga Tavastland söndagen den 1 oktober 2017. President Niinistö besöker både Riihimäki och Tavastehus.

Besöket inleds vid Finlands glasmuseum i Riihimäki, där president Niinistö ser diktföreställningen ”Ehkä liioittelen vähän”. Diktföreställningen bygger på dikter skrivna av Anja Erämaja, och den produceras av Riihimäki stadsmuseum och Riihimäki teater, som valts till årets teater 2017.

Från glasmuseet förflyttar sig president Niinistö sedan till Tavastehus torg, där han träffar allmänheten kl. 13.00.

Huvudfesten för de gamlas dag i Tavastehus

President Niinistö deltar dessutom i huvudfesten för de gamlas dag i kultur- och kongresscentret Verkatehdas i Tavastehus. President Niinistö håller huvudfestens festtal. De gamlas dag har firats sedan 1954 och de gamlas vecka sedan 1972. I år firas de gamlas vecka den 1–8 oktober 2017 under temat Ikäpolvet yhdessä – Generationerna tillsammans. President Niinistö är beskyddare av de gamlas vecka, och veckan ingår i det officiella programmet för Finlands 100-årsjubileum.

Presidenten besöker alla landskap

President Sauli Niinistö besöker i år alla landskap med anledning av det självständiga Finlands 100-årsjubileum. Följande landskap som står i tur är Mellersta Finland, Nyland och Norra Österbotten. President Niinistö kommer också att besöka Åland. Närmare information om programmet för de övriga landskapsbesöken ges senare.