Finland 100 år: President Niinistö och fru Haukio besöker Egentliga Finland

Republikens presidents kansli
Pressmeddelande 45/2017
18.8.2017

Republikens president Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio besöker Egentliga Finland lördagen den 26 augusti 2017. Besöket ingår i en serie landskapsbesök som presidenten gör i år för att uppmärksamma 100-årsjubileet av Finlands självständighet.

Besöket inleds på Salo centralidrottsplan där president Niinistö öppnar den nyrenoverade planen. Efter det får de unga idrottarna i Salo testa de nya idrottsställena i form av öppningskast, -hopp och -sparkar medan Salos ungdomskör Leticia svarar för musiken. 

Från idrottsplanen flyttar sig president Niinistö och fru Haukio till Salo torg, där de träffar allmänheten kl. 10.50.

Den finska naturens dag firas i Tykö nationalpark

Från Salo åker presidentparet till Tykö nationalpark för att fira den finska naturens dag. Fru Jenni Haukio är beskyddare för den finska naturens dag och i nationalparken framför hon en hälsning för att fira dagen.

Finland blir det första landet i hela världen som officiellt flaggar för sin natur och i Tykö nationalpark hissar presidentparet tillsammans med scouter upp den finska flaggan. Därtill sjunger Åbo konservatoriums barn- och ungdomskör en sång till naturen.

I år besöker president Niinistö alla Finlands landskap. Den följande resan går till Mellersta Finland. Närmare information om programmet för denna och de övriga landskapsresorna ges senare.