Finland 100 år: President Niinistös besök i landskapen under resten av året

Republikens presidents kansli
Pressmeddelande 50/2017
30.8.2017

President Sauli Niinistö besöker i år alla landskap med anledning av det självständiga Finlands 100-årsjubileum. Näst i tur står Egentliga Tavastland, Mellersta Finland, Nyland och Norra Österbotten. President Niinistö besöker också Åland.

Landskapsresorna fortsätter i oktober

President Niinistös nästa landskapsresa går söndagen den 1 oktober till Egentliga Tavastland där presidenten kommer att delta i huvudfesten under De gamlas dag och träffa allmänheten i Tavastehus samt besöka Riihimäki.

Onsdagen den 18 oktober åker president Niinistö till Mellersta Finland där han deltar i invigningen av Metsä Groups bioproduktfabrik i Äänekoski och träffar allmänheten på evenemangstorget i Karstula, som i år firar 150-årsjubileum.

I Nyland deltar president Niinistö torsdagen den 16 november i 50-årsjubileet för Jubileumsfonden för Finlands självständighet Sitra, som hålls i vetenskapscentret Heureka i Vanda. Presidenten träffar även allmänheten i Borgå.

Serien med landskapsresor avslutas i Norra Österbotten där presidentparet träffar allmänheten och deltar i en Finland 100 år-fest i Uleåborg lördagen den 2 december. Presidentparet är beskyddare för festen, som direktsänds på tv.

Därtill besöker president Niinistö Åland där han öppnar lagtingets sessionsperiod och träffar allmänheten fredagen den 3 november.

Det ges mer information om var och en av landskapsresorna inför respektive resa. President Niinistö har i år besökt redan Lappland, Birkaland, Kymmenedalen, Norra Savolax, Päijänne-Tavastland, Södra Österbotten, Mellersta Österbotten, Österbotten, Kajanaland, Norra Karelen, Södra Savolax, Södra Karelen, Satakunta och Egentliga Finland.

Mer information om landskapsresorna och om presidentens övriga program under jubileumsåret finns på www.presidentti.fi/suomi100.