Finland 100: President Niinistö besöker Lahtis och Hollola

Republikens presidents kansli
Pressmeddelande 7/2017
15.2.2017

Republikens president Sauli Niinistö besöker Lahtis och Hollola i Päijänne-Tavastland onsdagen den 22 februari 2017. Besöket är en del av den serie av landskapsresor som presidenten i år gör för att fira 100-årsjubileet för Finlands självständighet.

Besöket kulminerar i att president Niinistö öppnar VM i skidåkning kl. 19.00 på torget i Lahtis. Före det besöker han under dagens lopp Luhtas huvudkontor och samskolan Lahden yhteiskoulu. I skolan intervjuar eleverna presidenten utifrån frågor som de själva har utarbetat. I Lahtis träffar Niinistö också Thomas Bach, ordförande för Internationella olympiska kommittén.

Medborgare träffar president Niinistö på bibliotekstorget i Hollola från och med kl. 16.45. Därtill diskuterar president Niinistö och Hollola ungdomsfullmäktige bland annat ungdomsfullmäktiges verksamhet och frågor som de unga funderar på.

President Niinistö besöker i år alla Finlands landskap. De följande resorna går till Kymmenedalen den 28 februari och Norra Savolax den 19 mars. Närmare information om programmet för dessa landskapsresor och om tidpunkterna för de övriga landskapsresorna ges senare.