Finland 100: President Niinistö och fru Haukio till Tammerfors och Mänttä-Vilppula

Republikens presidents kansli
Pressmeddelande 5/2017
8.2.2017

Republikens president Sauli Niinistö besöker onsdagen den 15 februari 2017 tillsammans med sin hustru Jenni Haukio Tammerfors och Mänttä-Vilppula i Birkaland. Besöket är en av de landskapsresor som presidenten i år kommer att göra i samband med Finlands 100-årsjubileum.

I Tammerfors mässcenter öppnar president Niinistö kl. 11.30 rekryterings- och utbildningsmässan Rekrytori. På mässan vars främsta målgrupp är unga, ska företag, sammanslutningar och skolor berätta om lediga arbets- och studieplatser. Presidentparet besöker bl.a. olika mässavdelningar och Skoltorget där studerande ger arbetsdemonstrationer.

President Niinistö och fru Haukio besöker också museicentret Vapriikki där de träffar Pajaris krigsveteraner och tittar på utställningen Pajaris pojkar. Utställningen berättar om nordtavastländska soldater som deltog i vinter- och fortsättningskriget samt om deras erfarenheter.

På torget i Mänttä i Mänttä-Vilppula kommer president Niinistö och fru Haukio att träffa medborgare kl. 16.30. De besöker också Serlachiusmuseet Gösta som visar Marita Liulias utställning Guldålder. Utställningen som uppmärksammar Finlands 100-årsjubileum visar bl.a. porträtt av inflyttade och infödda finländare samt konstverk med koppling till den finska naturen.

President Niinistö besöker i år alla Finlands landskap. De följande resorna går till Päijänne-Tavastland den 22 februari, Kymmenedalen den 28 februari och Norra Savolax den 19 mars.   Närmare information om programmet för dessa landskapsresor och om tidpunkterna för de övriga landskapsresorna ges senare.