Hertigen av Cambridge besöker Finland

Republikens presidents kansli
Pressmeddelande 632/2017
15.11.2017

Hertigen av Cambridge, prins William, avlägger ett besök i Finland den 29–30 november 2017. Värd för besöket är republikens president Sauli Niinistö.

President Niinistö tar emot hertigen av Cambridge på Presidentens slott onsdagen den 29 november 2017. På programmet står bland annat överläggningar mellan president Niinistö och hertigen av Cambridge.

Efter diskussion bekantar sig hertigen med Icehearts-verksamheten i en ishall i Helsingfors. Inom verksamhetsmodellen Icehearts erbjuder man barn som behöver ett långvarigt och professionellt stöd i sin utveckling möjlighet till detta via en lagsport. Dessutom kommer hertigen att delta i en mottagning där Storbritanniens ambassadör i Finland, Sarah Price, står värd. Som avslutning på dagen bjuder president Niinistö och fru Haukio på en middag på Talludden.

Torsdagen den 30 november besöker hertigen av Cambridge tillväxtföretags- och teknologievenemanget Slush, där han deltar i öppningsceremonin och bekantar sig med finländska och brittiska företag. Dessutom besöker hertigen ett lågstadium i Helsingfors, där han tillsammans med undervisningsminister Sanni Grahn-Laasosen samt Helsingfors stads sektorchef i fostrans- och utbildningssektorn Liisa Pohjolainen bekantar sig med innovativa inlärningsmiljöer och inlärningsmetoder och med programmet KiVa Skola som motverkar mobbning.

Allmänheten har möjlighet att hälsa på hertigen av Cambridge i Esplanadparken tidigt på eftermiddagen torsdagen den 30 november när han besöker Mantas marknad tillsammans med Helsingfors borgmästare Jan Vapaavuori och stadsfullmäktiges ordförande Tuuli Kousa. Efter julmarknaden bjuder Helsingfors stad hertigen på lunch på Stadshuset.  Besöket avslutas med en presentation av Finlands flygvapen på Helsingfors-Vanda flygplats.