President Niinistö besöker Säkylä, Letala och Raumo

Republikens presidents kansli
Pressmeddelande 3/2016
21.1.2016

Republikens president Sauli Niinistö besöker Satakunta och Egentliga Finland tisdagen den 26 januari 2016.

Republikens president inspekterar Björneborgs Brigad i Säkylä. I samband med inspektionsbesöket bekantar sig president Niinistö med krishanteringscentralen och den internationella verksamheten. Även den jämställdhetsutbildning som ges till fredsbevarare i enlighet med FN:s resolution 1325 (kvinnor, fred och säkerhet) lyfts fram. President Niinistö hör till gruppen med opinionsbildare i FN:s jämställdhetsorganisations HeForShe-kampanj, och verkställandet av resolutionen utgör en del av engagemanget i kampanjen. I krishanteringscentralen utbildas för närvarande de finländare som deltar i utbildningsverksamheten i Erbil i Norra Irak.

Från Säkylä fortsätter president Niinistö till Letala, där han besöker Laitilan Wirvoitusjuomatehdas och deltar i ett publikt evenemang som ordnas för att fira de lokala unga VM-medaljörerna i ishockey och ringette.

Resan avslutas i Raumo, där president Niinistö inledningsvis bekantar sig med industriparken på det gamla varvsområdet. Från kl. 17.15 framåt träffar presidenten stadsbor i köpcentret Potkuri i centrum av Raumo.