President Niinistö deltar i FN:s generalförsamling i New York

Republikens presidents kansli
Pressmeddelande 46/2016
14.9.2016

Den 18–21 september reser republikens president Sauli Niinistö till New York för att delta i Förenta nationernas 71:a generalförsamling. President Niinistö håller Finlands nationella anförande vid generalförsamlingen onsdagen den 21 september. 

Måndagen den 19 september deltar president Niinistö i ett möte på hög nivå om flykting- och migrantrörelser som FN:s generalsekreterare står värd för. Tisdagen den 20 september deltar presidenten dessutom i ledarnas toppmöte om den globala flyktingkrisen som Förenta staternas president Barack Obama står värd för.

På kvällen tisdagen den 20 september står presidenten värd för och håller ett anförande vid ett evenemang inom FN:s jämställdhetsorganisation UN Womens kampanj HeForShe på museet för modern konst MoMa. President Niinistö hör till kampanjens grupp med opinionsbildare, som består av stats- och regeringschefer samt företags- och universitetsledare. 

I presidentens program ingår också bilaterala möten. Presidenten är ordförande för Finlands delegation i FN:s generalförsamling. I delegationen ingår också utrikesminister Timo Soini, utrikeshandels- och utvecklingsminister Kai Mykkänen och social- och hälsovårdsminister Pirkko Mattila.