President Niinistö och fru Haukio tar emot julhälsningar

Republikens presidents kansli
Pressmeddelande 39/2019
16.12.2019

Republikens president Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio tar emot de traditionella julhälsningarna på Talludden torsdagen den 19 december 2019.

Evenemanget inleds med att Forststuderandenas granförsäljare överlämnar en julgran till presidentparet. Därefter framför Helsingfors domkyrkas gosskör Cantores Minores en sånghälsning till presidentparet och alla andra som deltar i evenemanget. President Niinistö och fru Haukio är körverksamhetens beskyddare.

Efter körens framträdande överlämnar Finlands Blomsterhandlarförbund presidentparet en julblomma, representanter för djur- och naturskyddsorganisationer en korg med ekologiska grönsaker, lantbrukarföreningen i Vemo en julskinka och Korpo Kulturgille en julgädda. Dessutom överräcker förbundet Karjalan Liitto ett urval karelska piroger till presidentparet.

Evenemanget avslutas med att Finlands Lucia 2019 Sara Ray och hennes kör framför en sånghälsning. Utöver sitt framträdande på Talludden gör Lucia och hennes kör närmare hundra besök på sjukhus, äldreboenden och fester i december och januari.

Överräckandet av julhälsningar till presidentparet har långa anor i Finland. Exempelvis överräcktes den första julgranen redan 1963 till president Urho Kekkonen.