President Niinistö och fru Haukio tar emot traditionella julhälsningar

Republikens presidents kansli
Pressmeddelande 67/2017
14.12.2017

Republikens president Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio tar emot julhälsningar på Talludden tisdagen den 19 december 2017.

Dagen inleds med att Finlands lucia tillsammans med sin kör framför en sånghälsning. Finlands lucia 2017 är Anna-Kajsa Edström. I december och januari gör lucia och hennes kör ungefär hundra uppträdanden, på bland annat sjukhus och åldringshem.

Efter lucias hälsning överräcker Finlands Blomsterhandlarförbund en julblomma och djur- och naturskyddsorganisationerna en korg med ekologiskt odlade grönsaker. Följande i tur är föreningen för forststuderande som uppvaktar presidentparet med en julgran. Forststuderandenas julhälsning har långa anor – den första julgranen överräcktes redan 1963 till Urho Kekkonen.

Lant- och skogsbruksproducenternas förening i Vemo ger presidentparet en julskinka, den tjugoförsta i ordningen. Efter detta överräcks julgäddan av Korpo Kulturgille. Förmiddagen avslutas med att Karelska förbundet ger presidentparet olika sorters karelska piroger och andra piroger typiska för Karelen.