President Niinistö på besök till Brasilien

Republikens presidents kansli
Pressmeddelande 20/2023
26.5.2023

Republikens president Sauli Niinistö avlägger ett officiellt besök i Brasilien den 1–2 juni 2023.

Besöket inleds torsdagen den 1 juni med ett möte med Brasiliens president Luiz Inácio Lula da Silva i Brasília. Presidenterna kommer att diskutera den geopolitiska situationen, gemensamma globala utmaningar, aktuella regionala frågor och de bilaterala relationerna mellan Finland och Brasilien.

I president Niinistös program ingår också diskussioner med den federala senatens talman Rodrigo Pacheco.

Fredagen den 2 juni besöker president Niinistö São Paulo, där han träffar delstatens guvernör Tarcísio de Freitas samt deltar i ett företagsevenemang arrangerat av delstaten São Paulos industriförbund. I evenemanget deltar också representanter för det finländska och brasilianska näringslivet.

President Niinistö åtföljs under besöket i Brasilien av en finländsk företagsdelegation med representanter för olika branscher inom näringslivet.

Senast besökte president Niinistö Brasilien 2016 i samband med de olympiska sommarspelen i Rio de Janeiro. Det senaste presidentbesöket från Brasilien till Finland gjordes av Brasiliens president Dilma Rousseff 2015.

Pressmeddelandet har uppdaterats den 2 juni 2023: Ändrad information om den person som presidenten kommer att träffa i den federala senaten och borttagen information om diskussionerna med representanthusets talman.