President Niinistö på officiellt besök till Polen

Republikens presidents kansli
Pressmeddelande 41/2023
9.11.2023

Republikens president Sauli Niinistö och hans maka Jenni Haukio avlägger officiellt besök i Polen 20–21 november 2023. Värdar för besöket är Polens president Andrzej Duda och hans maka Agata Kornhauser-Duda.

President Niinistö kommer att föra formella diskussioner med president Duda i Presidentpalatset i Warszawa måndagen den 20 november 2023. Diskussionerna kommer att handla om de bilaterala relationerna mellan Finland och Polen samt regionala säkerhetsfrågor.

I president Niinistös program ingår också en kransnedläggning vid den okände soldatens grav och andra möten. Dagen avslutas med en middag på Presidentens slott under värdskap av det polska presidentparet.

Tisdagen den 21 november deltar president Niinistö i en diskussion med studerande vid universitetet i Warszawa under temat säkerheten i Europa och dess närområden.

Förutom presidentparets gemensamma program kommer Jenni Haukio tillsammans med Agata Kornhauser-Duda att bekanta sig med polsk konst- och kulturhistoria.

President Niinistö besökte Polen senast i januari 2020, då han deltog i högtidligheterna till 75-årsminnet av befrielsen av Auschwitz . Polens president Duda avlade ett besök i Finland senast 2017.