President Niinistö på statsbesök till Indonesien

Republikens presidents kansli
Pressmeddelande 55/2015
23.10.2015

Republikens president Sauli Niinistö och hans maka Jenni Haukio avlägger statsbesök i Indonesien den 2-4 november 2015.

President Niinistö för bilaterala överläggningar med Indonesiens president Joko Widodo i Jakarta tisdagen den 3 november. Presidenterna diskuterar de bilaterala relatonerna mellan Finland och Indonesien, inklusive de politiska och ekonomiska relationerna samt samarbete inom bl.a. energi och infrastuktur. Under diskussionerna behandlas också regionala och internationella frågor, såsom klimatförändringen och bekämpningen av terrorism.

President Niinistö träffar även Indonesiens vicepresident Jusuf Kalla samt den övriga politiska ledningen och näringslivsledningen i landet.

Även utrikesminister Timo Soini deltar i statsbesöket. Han kommer att föra bilaterala diskussioner med Indonesiens utrikesminister Retno Marsudi.

Dessutom deltar en delegation med företagsledare i resan. Under besöket arrangeras i Jakarta ett seminarium om de ekonomiska relationerna mellan Finland och Indonesien. Det finns stora möjligheter till ekonomiskt samarbete i Indonesien, som är Sydostasiens största ekonomi med den starkaste tillväxten.

Indonesiens president har senast besökt Finland 2006. Det senaste statsbesöket från Finland till Indonesien gjordes av president Tarja Halonen 2008.