Självständighetsdagens mottagning lyfter fram Finlands starka sidor

Republikens presidents kansli
Pressmeddelande 56/2016
7.11.2016

Tema på republikens presidents självständighetsmottagning i år är Finlands starka sidor. ”Finland är världens mest stabila land, och vi hör till de lyckligaste nationerna i världen. Vi har en ren natur och ren mat. Vi hör till världstoppen med så många mått mätt att det bådar gott också för framtiden. Våra starka sidor ses lätt som självklarheter, och därför vill vi för en stund lyfta fram dem i rampljuset. Låt oss se på vårt land med lite nya ögon!” säger president Sauli Niinistö.
 
Undersökningar har visat att Finland hör till de bästa i världen i fråga om bland annat ärlighet, innovativitet, stabilitet, läskunnighet, skolframgångar och flickors möjligheter. Bland de gäster som bjuds in till mottagningen på självständighetsdagen finns många av dem som har gjort det möjligt för Finland att nå dessa framgångar. Postningen av inbjudningarna har inletts.
 
Republikens president Sauli Niinistö och hans maka Jenni Haukio bjuder in ungefär 1 800 gäster till mottagningen. Bland de inbjudna gästerna finns finländare som har utmärkt sig inom många olika områden. Liksom tidigare år är ett stort antal krigsveteraner och lottor inbjudna. Vid sidan av Finlands veteraner har i år även estniska frivilliga som deltog i fortsättningskriget, och svenska frivilliga som deltog i vinterkriget och fortsättningskriget bjudits in till Presidentens slott.
 
Information om festmottagningens program och övriga arrangemang ges senare.