Itsenäisyyspäivää vietetään Presidentinlinnassa teemalla ajat vaihtuvat

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 39/2023
31.10.2023

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi puolisonsa Jenni Haukion kanssa itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teemalla ajat vaihtuvat keskiviikkona 6. joulukuuta 2023 Presidentinlinnassa.

”Elämme aikaa, jolloin moni itsestäänselvyys kyseenalaistuu ja uudenlaista tulevaisuutta luodaan vauhdilla. Yhteinen tehtävämme on löytää ratkaisuja kohtaamiimme haasteisiin ja varmistaa, että olemme menossa oikeaan suuntaan”, presidentti Niinistö sanoo.

Presidenttipari kutsuu itsenäisyyspäivänä Presidentinlinnaan noin 1 700 eri tavoin ja eri aloilla ansioitunutta suomalaista.

Vieraina on pitkän uran tehneitä henkilöitä, jotka ovat omalla alallaan toimineet tienraivaajina, esimerkkeinä ja mentoreina. Lisäksi kutsuttuna on nuoria innovatiivisia osaajia, tulevaisuuden menestystekijöiden parissa työskenteleviä sekä yhteiskunnan ja arjen turvallisuuden takaajia. Erityistä huomiota on kiinnitetty myös tekoihin, joilla on tuettu lapsia ja nuoria. Merkittävä osa kutsutuista on tänäkin vuonna ensikertalaisia.

Vastaanoton kunniavieraina on sotiemme veteraaneja ja lottia.

Itsenäisyyspäivän vastaanoton kutsujen postitus on alkanut.