Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto nostaa esiin Suomen vahvuuksia

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 56/2016
7.11.2016

Suomen vahvuudet ovat tänä vuonna tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teemana. ”Suomi on maailman vakain maa ja olemme maailman onnellisimpia kansoja. Meillä on puhdas luonto ja puhdasta ruokaa. Olemme niin monella mittarilla maailman huippua, että se tietää hyvää myös tulevaisuudelle. Vahvuutemme nähdään helposti itsestäänselvyyksinä ja siksi haluamme nostaa ne hetkeksi valokeilaan. Katsotaan kotimaatamme hieman uusin silmin!”, sanoo presidentti Sauli Niinistö.
 
Tutkimusten mukaan Suomi on maailman parhaimmistoa muun muassa rehellisyydessä, innovatiivisuudessa, vakaudessa, lukutaidossa ja koulumenestyksessä sekä tyttöjen mahdollisuuksissa. Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton kutsuvieraissa on runsaasti näiden Suomen menestystekijöiden mahdollistajia. Kutsujen postitus on alkanut.
 
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio kutsuvat vastaanotolle noin 1800 vierasta. Kutsuvieraiden joukossa on laajasti eri aloilla ansioituneita suomalaisia. Viime vuosien tapaan kutsuttujen joukossa on runsaasti sotaveteraaneja ja lottia. Suomalaisveteraanien rinnalla Presidentinlinnaan on tänä vuonna kutsuttu myös niin kutsuttuja Suomen-poikia, eli jatkosodassa taistelleita virolaisia vapaaehtoisia sekä talvi- ja jatkosodan ruotsalaisia vapaaehtoisia.
 
Juhlavastaanoton ohjelmasta ja muista järjestelyistä tiedotetaan myöhemmin.