Kultarannan kesä alkaa konsertilla ja veistosnäyttelyllä

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 33/2015
3.6.2015

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö siirtyy puolisonsa Jenni Haukion kanssa kesävirka-asunnolle Kultarantaan lauantaina 6. kesäkuuta.

Naantalin kaupunki järjestää presidenttiparille tervetulovastaanoton venesatamassa Killan laiturilla lauantai-iltana klo 17.40. Aiemmin iltapäivällä Kultarannassa järjestetään Naantalin musiikkijuhlien puistokonsertti, jossa esiintyy Turun filharmoninen orkesteri kapellimestari Okko Kamun johdolla.

Maanantaina 8.6. Kultarannan puistossa avataan veistosnäyttely, jossa on esillä kuvanveistäjä Veikko Myllerin teoksia. Näyttely järjestetään yhteistyössä Alfred Kordelinin säätiön kanssa.

Yleisö voi tutustua veistoksiin ja Kultarannan puistoon opastetuilla kierroksilla, joita järjestää Naantalin matkailu. Lisäksi Kultarannan puistoalueelle on yleisöllä vapaa pääsy kesäaikana perjantai-iltaisin klo 18-20. Lisätietoa opastetuista kierroksista ja poikkeuksista aukioloaikoihin.

Kesän aikana tasavallan presidentti työskentelee ja ottaa vieraita vastaan Kultarannassa. Alkukesän suurin tapahtuma on presidentti Niinistön kolmatta kertaa isännöimä ulko- ja turvallisuuspoliittinen keskustelutilaisuus 14.-15. kesäkuuta.

Naantalissa Luonnonmaan saaressa sijaitseva Kultaranta on ollut Suomen tasavallan presidentin kesävirka-asuntona vuodesta 1922. Kultarannan päärakennuksen, vuonna 1916 valmistuneen graniittilinnan rakennutti maanviljelysneuvos Alfred Kordelin, ja sen on suunnittelut arkkitehti Lars Sonck. Kultarannan huvilatilaan kuuluu laaja puistoalue sekä hyötypuutarha, jossa viljellään kukkia ja vihanneksia.