Kultaranta-keskusteluissa aiheena kansainvälisen järjestelmän tulevaisuus

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 20/2018
15.5.2018

Kultaranta-keskustelut järjestetään 17.–18. kesäkuuta 2018 otsikolla ”Pallo hallussa?”. Naantalin Kultarannassa pohditaan maailman menoa kansainvälisen järjestelmän, kansainvälisten järjestöjen ja kestävän kehityksen kannalta. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön isännöimä ulko- ja turvallisuuspoliittinen keskustelutilaisuus järjestetään nyt kuudetta kertaa.

Tilaisuus alkaa sunnuntai-iltana, jolloin aiheena on koetuksella oleva kansainvälinen järjestelmä. Englanniksi käytävässä keskustelussa ”Voima ja vahvuus vai yhteinen järjestys?” mietitään, miten palauttaa luottamus ja toimintakyky sääntöpohjaiseen maailmaan.

Maanantaiaamuna puidaan Euroopan unionin muutospaineita. Minkälaiseksi EU muuttuu ja mitkä ovat Suomen suunnitelmat unionin suhteen? Kultaranta-keskustelut päättyvät keskusteluun talouden ja ympäristön suhteesta. Panelisteilta kysytään, millä keinoilla saada sekä talous että ympäristö kukoistamaan.

Kultarantaan on kutsuttu noin sata keskustelijaa yhteiskunnan eri aloilta. Vieraita on niin politiikan, talouden, tieteen kuin kulttuurin saralta. Joukossa on myös kansainvälisiä vieraita. Paneelikeskustelijat julkistetaan lähempänä tapahtumaa.

Yleisradio välittää tapahtuman pääkeskustelut suorana lähetyksenä. Sunnuntai-illan keskustelu lähetetään YLE Areenassa ja maanantain keskustelut YLE TV1 -kanavalla.