Mosambikin presidentti työvierailulle Suomeen

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 18/2018
27.4.2018

* * *
Mosambikin presidentin työvierailu Suomeen on peruttu.

* * *

Mosambikin presidentti Filipe Nyusi tekee työvierailun Suomeen 9.-10. toukokuuta 2018. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastaanottaa presidentti Nyusin keskiviikkona 9. toukokuuta Presidentinlinnassa.

Presidentit keskustelevat muun muassa Suomen ja Mosambikin kahdenvälisistä suh­teis­­ta, erityisesti kaupallistaloudellisen yhteistyön kehittämisestä sekä Mosambikin po­liit­­­tisesta ja taloudellisesta tilanteesta. Esillä ovat myös eteläisen Afrikan alueellinen tilanne sekä globaalit kysymykset, kuten ilmastonmuutos sekä naisten ja tyttöjen oikeudet.

Presidentti Nyusi tapaa vierailullaan myös presidentti Martti Ahtisaaren ja Suomen Pan­kin pääjohtaja Erkki Liikasen, osallistuu Business Finlandin järjestämään Mo­sam­bi­kin ja Suomen yritysmahdollisuuksia käsittelevään seminaariin sekä tutustuu suomalaisiin yrityksiin.

Mosambik on Suomen pitkäaikainen kehitysyhteistyön kumppanimaa. Suomi on tukenut Mosambikissa erityisesti peruskoulutuksen kehittämistä.  Mosambikin mittavat luonnonvarat sekä kehittyvä yksityissektori mahdollistavat kasvavan kaupallis-taloudelliseen yhteistyön maiden välillä.

Edellinen presidenttitason vierailu Mosambikista Suomeen oli vuonna 2008, jolloin presidentti Tarja Halonen emännöi presidentti Armando Guebuzan valtiovierailua.