Nimityksiä tasavallan presidentin kabinettiin

Jukka Siukosaari (vas.) aloittaa 1. kesäkuuta tasavallan presidentin kanslian kansliapäällikkönä, Petri Hakkarainen (oik.) ulkopoliittisena neuvonantajana. Kuvat: Ulkoministeriö

Jukka Siukosaari (vas.) aloittaa 1. kesäkuuta tasavallan presidentin kanslian kansliapäällikkönä, Petri Hakkarainen (oik.) ulkopoliittisena neuvonantajana. Kuvat: Ulkoministeriö ja Suomen Washingtonin-suurlähetystö

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 3/2018
22.2.2018

Tasavallan presidentin kanslian kansliapäälliköksi on nimitetty kauppatieteiden maisteri, ulkoasiainneuvos Jukka Siukosaari. Siukosaari aloittaa kansliapäällikkönä 1. kesäkuuta 2018. Siukosaari siirtyy tehtävään ulkoministeriöstä, jossa hän on työskennellyt vuodesta 1995. Parhaillaan Siukosaari toimii Suomen Japanin-suurlähettiläänä. 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimitti Siukosaaren kansliapäälliköksi presidentin esittelyssä 22. helmikuuta 2018.

Toukokuun loppuun saakka kansliapäällikkönä jatkaa valtiotieteiden tohtori Hiski Haukkala. Presidentin kansliasta Haukkala siirtyy Tampereen yliopiston johtamiskorkeakouluun kansainvälisen politiikan professoriksi. 

Tasavallan presidentin ulkopoliittiseksi neuvonantajaksi on nimitetty Doctor of Philosophy, lähetystöneuvos Petri Hakkarainen. Hakkarainen aloittaa tehtävässään 1. maaliskuuta 2018. Hän siirtyy tehtäväänsä ulkoministeriöstä, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2006. Parhaillaan Hakkarainen työskentelee ministerineuvoksena ja poliittisen tiimin vetäjänä Suomen Washingtonin-suurlähetystössä.

Tasavallan presidentin viestintäpäälliköksi on nimitetty uudelleen valtiotieteiden maisteri Katri Makkonen. Makkonen on toiminut tasavallan presidentin viestintäpäällikkönä ja kabinetin jäsenenä vuodesta 2013. 

Tasavallan presidentin erityisavustajaksi on nimitetty uudelleen kauppatieteiden maisteri Pete Pokkinen. Pokkinen on ollut erityisavustajana ja kabinetin jäsenenä 2015–2017 ja uudelleen helmikuusta 2018. 

Tasavallan presidentin oikeudellinen neuvonantaja nimitetään myöhemmin.