Nimityksiä tasavallan presidentin kansliassa

Hiski Haukkala (vas.) ja Tuomas Telkkä (oik.). Kuvat: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia ja OP Ryhmä

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 7/2021
27.5.2021

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimitti valtiotieteiden tohtori Hiski Haukkalan tasavallan presidentin kanslian kansliapäälliköksi presidentin esittelyssä 27. toukokuuta 2021. Haukkala aloittaa kansliapäällikkönä ja samalla tasavallan presidentin kabinetin päällikkönä 1. elokuuta. Hän siirtyy tehtävään Tampereen yliopistosta, jossa hän on toiminut kansainvälisen politiikan professorina vuodesta 2018. Haukkala on aiemmin toiminut tasavallan presidentin ulkopoliittisena neuvonantajana vuosina 2016–2017 ja kansliapäällikkönä 1.1.–31.5.2018.

Kansliapäällikkönä ja kabinetin päällikkönä kesäkuusta 2018 alkaen toiminut Jukka Siukosaari siirtyy 1. syyskuuta 2021 Suomen suurlähettilääksi Lontooseen.

Tasavallan presidentin kotimaan asioiden neuvonantajaksi ja kabinetin jäseneksi on nimitetty diplomi-insinööri Tuomas Telkkä. Hän aloittaa tehtävässään 21. heinäkuuta 2021. Parhaillaan Telkkä työskentelee OP Ryhmässä johdon neuvonantajana. Tasavallan presidentin kotimaan asioiden nykyinen erityisavustaja Juuso Rönnholm siirtyy BusinessOulun yhteyspäälliköksi.

Tasavallan presidentin kabinetin jäseninä jatkavat oikeudellinen neuvonantaja Päivi Pietarinen, ulko- ja turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Petri Hakkarainen ja viestintäpäällikkö Jouni Mölsä.