Presidentti Niinistö arktiseen konferenssiin Islantiin

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 55/2014
28.10.2014

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö matkustaa työvierailulle Islantiin 30.10.-1.11. Presidentti Niinistö osallistu Reykjavikissa kansainväliseen Artic Circle 2014 -konferenssiin sekä tapaa Islannin presidentin Ólafur Ragnar Grimssonin.

Presidentti Niinistö puhuu konferenssin avajaisissa perjantaina 31. lokakuuta. Suomi on yksi tapahtuman neljästä teemamaasta, ja perjantaina iltapäivällä presidentti Niinistö avaa teemaistunnon, jossa esitellään Suomen arktista osaamista. Suomi-istunnon moderaattorina toimii arktinen suurlähettiläs Hannu Halinen ja siihen osallistuvat Arktisen talousneuvoston varapuheenjohtaja, Arctia Shippingin toimitusjohtaja Tero Vauraste, Ilmatieteenlaitoksen pääjohtaja Petteri Taalas sekä Outotecin toimitusjohtaja Pertti Korhonen.

Arctic Circle -konferenssi järjestetään Islannissa nyt toista kertaa. Kolmipäiväiseen tapahtumaan saapuu osanottajia yli 30 maasta ja mukana on niin valtioiden edustajia, järjestöjä, yrityksiä kuin tutkimuslaitoksia. Tapahtuman teemoja ovat mm. Arktisen alueen ilmastonmuutos ja ympäristö, turvallisuus, meriliikenne, energia ja luonnonvarojen hyödyntäminen sekä taloudelliset mahdollisuudet ja yhteistyö.