Presidentti Niinistö, Diandra ja Robin käynnistivät #kannustusryhmä-kampanjan kiusaamisen vähentämiseksi 

#kannustusryhmä-kampanja käynnistetty! Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

#kannustusryhmä-kampanja käynnistetty! Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentin kanslia ja Me-säätiö
Tiedote 14/2017
14.3.2017

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö käynnisti yhdessä Diandran ja Robinin kanssa #kannustusryhmä-kampanjan 14. maaliskuuta 2017. Kampanjan tavoite on nostaa esiin, tehdä tunnetuksi ja saattaa käyttöön hyväksi koettuja kannustamisen keinoja, jotka saavat kiusaamisen loppumaan.

”Haluan, että Suomessa kaikki pidetään mukana. Jos jotakuta kiusataan, niin otamme hänet takaisin porukkaan ja kannustamme eteenpäin. Aion oman kannustusryhmäni eli Diandran ja Robinin kanssa viedä näitä ajatuksia eteenpäin. Haluan kuulla kaikkien tarinoita onnistuneista kannustuksista, jotta saamme hyvän kiertämään”, presidentti Niinistö painottaa.

Hyvät kokemukset esiin ja käyttöön

Sosiaalisessa mediassa tunnisteella #kannustusryhmä tai kampanjan verkkosivuilla kannustusryhmä.fi kuka tahansa voi kertoa oman tarinansa siitä, mikä kannustusteko omassa luokassa tai kaveri- tai harrastusporukassa on ollut ratkaiseva.

”Halusin ehdottomasti tulla mukaan tähän kampanjaan, koska tarvitsemme Suomeen enemmän kannustamista, positiivista asennetta ja asennevaikuttamista kiusaamisen vähentämiseksi. Voimme kaikki olla mukana tässä muutoksessa kertomalla omat hyvät kokemuksemme ja ottamalla kantaa kiusaamista vastaan”, Robin sanoo.

”Me kaikki olemme nähneet tai kokeneet kiusaamista. Meillä on kuitenkin mahdollisuus vaikuttaa. Otetaan yhdessä kaikki mukaan”, Diandra kannustaa.

Mukana heti iso joukko järjestöjä

Kampanjan verkkosivuilla oman kannustustarinansa tai positiivisen kokemuksensa kiusaamisen vähentämisestä voi kertoa 31.5. saakka. Tämän jälkeen tarinat kootaan yhteen ja luovutetaan kampanjan pääyhteistyökumppani Me-säätiölle, jotta toimivimmat ratkaisut saataisiin leviämään laajemminkin. Parhaimpia kokemuksia nostetaan esiin.

”Me-säätiö haluaa, ettei vuonna 2050 Suomessa ole yhtään syrjäytynyttä lasta eikä nuorta. Syrjään jäänyt nuori tarvitsee kokemusta siitä, että on hyväksytty. Kannustusryhmät voivat edistää jokaisen kuulumista yhteisöön”, Me-säätiön toimitusjohtaja Ulla Nord sanoo.

Tasavallan presidentin #kannustusryhmä-hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Me-säätiön lisäksi Opetushallitus ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Heti kampanjan ensiminuuteilla muun muassa Suomen lukiolaisten liitto, Suomen sosiaali ja terveys SOSTE, Olympiakomitea, Jääkiekkoliitto, Lumilautaliitto, HJK, Palloliitto, Koripalloliitto, Hiihtoliitto, Arvoliitto, Allianssi ja Suomen ammattiin opiskelevien liitto SAKKI ilmoittivat olevansa mukana levittämässä #kannustusryhmän sanomaa. Lisää haasteen vastaanottaneita ilmoittautuu mukaan koko ajan.

Ajatus #kannustusryhmästä on saanut vaikutteita ratkaisukeskeisestä psykologiasta sekä useiden tutkijoiden ajatuksista. Suomessa lähestymistapa on tullut tutuksi psykiatri Ben Furmanin kautta.

#kannustusryhmän julkistaminen Mellunmäessä 24.3.2017