Presidentti Niinistö ensi viikolla Iraniin

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 52/2016
20.10.2016

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tekee puolisonsa Jenni Haukion kanssa virallisen vierailun Iranin islamilaiseen tasavaltaan 25.–26. lokakuuta.

Presidentti Niinistö tapaa Iranin presidentti Hassan Rouhanin keskiviikkona 26. lokakuuta. Keskusteluissa käsitellään niin kansainvälisiä, alueellisia kuin kahdenvälisiä ajankohtaisia aiheita. Esillä ovat muun muassa Lähi-idän ja Persianlahden alueiden, mukaan lukien Syyrian ja Irakin, tilanne, EU:n ja Iranin väliset suhteet, siirtolais- ja pakolaisliike sekä Iranin ja Suomen välisten poliittisten ja taloudellisten suhteiden tiivistäminen. Presidentti Niinistö tapaa myös muun muassa Iranin parlamentin puhemies Ali Larijanin sekä ulkoministeri Mohammad Javad Zarifin.
 
Presidentti Niinistön seurueeseen kuuluvat myös ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen sekä yritysvaltuuskunta, joka edustaa suomalaista korkean tason innovaatio- ja teknologiaosaamista muun muassa cleantechin, biotalouden, informaatioteknologian ja terveysteknologian aloilta. Vierailun yhteydessä järjestetään Suomen ja Iranin yritysyhteistyötä koskeva seminaari.

Viimeksi tasavallan presidentti on vieraillut Iranissa 1970-luvulla.

Tietoa Iranista ulkoministeriön verkkosivuilta

Elinkeinoelämän Keskusliiton uutinen: Iran kansainvälisten yritysten huomion keskipisteessä