Presidentti Niinistö Frankfurtin kirjamessuille

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 51/2014
2.10.2014

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö matkustaa puolisonsa Jenni Haukion kanssa 6.-8. lokakuuta Saksaan, jossa he osallistuvat Frankfurtin kirjamessuille. Presidentin ohjelmassa on myös tapaamisia Saksan poliittisen johdon sekä talousvaikuttajien kanssa.

Suomi on tänä vuonna teemamaana Frankfurtin kirjamessuilla, joka on maailman suurin kirja-alan tapahtuma. Presidentti Niinistö puhuu messujen avajaisissa tiistaina 7. lokakuuta.  Myös tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio on mukana messuilla ja pitää tervehdykset suomalaisen tangon illassa sekä Suomen kirjallisuuden kääntäjille tarkoitetussa seminaarissa. Presidenttipari osallistuu myös Suomen Finnland. Cool. -teemapaviljongin avajaisiin.

Kirjamessuohjelman ohella presidentti Niinistö tapaa Frankfurtissa Saksan liittopresidentin Joachim Gauckin, ulkoministeri Frank-Walter Steinmeierin sekä Frankfurtin pormestarin Peter Feldmannin. Suomen ja Saksan presidenttiparit myös vierailevat messuilla yhdessä.

Lisäksi presidentti Niinistö tapaa Frankfurtissa Euroopan keskuspankin pääjohtajan Mario Draghin sekä pitää puheen Suomen ja Saksan taloussuhteita koskevassa seminaarissa.