Presidentti Niinistö haastaa suomalaisia liikkumaan ja vuorovaikutukseen – vaikka kävellen keskustelemaan

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 27/2023
21.8.2023

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö täyttää tällä viikolla 75 vuotta. Syntymäpäiväviikollaan presidentti Niinistö haastaa suomalaisia liikkumaan ja keskustelemaan kävelytempauksella.

”Jo lyhyt kävely tuottaa hyvää oloa ja avartaa ajatusta. Haluankin esittää suomalaisille liikkumishaasteen ja kannustaa vuorovaikutukseen. Itse aion kiertää Töölönlahtea ja jutella toistemme ymmärtämisen tarpeesta. Siis kävellä keskustellen! Miten sinä osallistut?” presidentti Niinistö sanoo.

Helsingissä kävelytempaus järjestetään Töölönlahdella sunnuntaina 27. elokuuta yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Lähtö tapahtuu klo 15 Pikku-Finlandian edestä. Tempauksessa Töölönlahden voi kiertää yhden tai useamman kerran omaa tahtia.

Haasteeseen voi osallistua pitkin syksyä kävellen tai muuten liikkumalla sekä haastaa muita sosiaalisessa mediassa #liikkumishaaste-tunnisteella.

Syntymäpäivänsä mahdolliset muut muistamiset presidentti Niinistö toivoo suunnattavan hyväntekeväisyyteen, esimerkiksi lasten ja nuorten harrastustoimintaa tukevalle Tukikummit-säätiölle.