Presidentti Niinistö Iihin, Sodankylään ja Inariin

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 4/2020
27.2.2020

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa 5.–6. maaliskuuta 2020.

Matka alkaa torstaina 5. maaliskuuta Iistä, jossa presidentti Niinistö tapaa kunnan edustajia ja paikallisia koululaisia. Keskusteluissa esillä ovat muun muassa Iin ajankohtaiset asiat ja kansainvälistäkin tunnustusta saanut ilmastotyö. Lisäksi presidentti Niinistö tapaa kuntalaisia kello 10.30 Iin uudessa liikuntakeskuksessa.

Iistä presidentti Niinistö siirtyy Sodankylään. Ohjelmassa on vierailu Sodankylän avaruuskampuksella Tähtelässä, jossa presidentti Niinistö tutustuu Sodankylän geofysiikan observatorioon, Ilmatieteen laitoksen Arktiseen avaruuskeskukseen sekä tapaa Sodankylän kunnan edustajia. Iltapäivällä presidentti Niinistö osallistuu Suomen ensimmäisen elinkaarimallilla rakennetun sosiaali- ja terveyskeskuksen, Hyvinvointikeskus Sopukan vihkiäisiin ja tapaa kuntalaisia Sopukan pihalla kello 15.30.

Perjantaina 6. maaliskuuta presidentti Niinistö vierailee Lemmenjoella Inarissa, missä hän tapaa Saamelaiskäräjien, Kolttien kyläkokouksen ja Inarin kunnan edustajia ja keskustelee heidän kanssaan ajankohtaisista asioista. Lisäksi presidentti Niinistö tutustuu saamelaiskulttuuriin ja poronhoitoon Palton tilalla ja maastossa.