Presidentti Niinistö isännöi Pohjoismaiden ja Yhdysvaltojen huippukokouksen Helsingissä

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 23/2023
2.7.2023

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin vierailun Suomeen sekä Pohjoismaiden ja Yhdysvaltojen huippukokouksen torstaina 13. heinäkuuta 2023 Helsingissä.

Presidentinlinnassa järjestettävään kokoukseen osallistuvat presidentti Niinistön ja presidentti Bidenin lisäksi Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson, Norjan pääministeri Jonas Gahr Støre, Tanskan pääministeri Mette Frederiksen ja Islannin pääministeri Katrín Jakobsdóttir. Keskustelujen aiheena on Pohjoismaiden ja Yhdysvaltojen tiivistyvä yhteistyö turvallisuus-, ympäristö- ja teknologiakysymyksissä.

”Kokoonnumme Pohjoismaiden ja Yhdysvaltain päämiesten kesken nyt kolmatta kertaa. Edelliset vastaavat huippukokoukset järjestettiin Tukholmassa vuonna 2013 ja Washingtonissa vuonna 2016. On hienoa päästä jatkamaan keskustelua tällä kertaa Helsingissä”, presidentti Niinistö sanoo.

Ennen Pohjoismaat-Yhdysvallat-huippukokouksen alkua presidentti Niinistön ohjelmassa on kahdenvälinen tapaaminen presidentti Bidenin kanssa.

Videotallenne

Presidentti Niinistön mediatapaaminen 2.7.2023